Bloggerul a dezvăluit rețeta cornulețelor cu gem.
Gina Bradea reușește de fiecare dată să încânte prin preparatele sale delicioase și rapide, iar munca în bucătărie pare mult mai ușoară, atunci când explică, pas cu pas, cum trebuie realizată fiecare rețetă în parte. De la cele mai simple, până la cele mai complexe, aceasta reușește întotdeauna să surprindă și să aducă un gust inedit în farfuriile celor care o urmăresc. De această dată, Gina a pregătit un desert delicios și preferat în această perioadă de iarnă, și anume cornulețe cu gem.
Ingrediente:
- 100 g untură
- 100 g smântână groasă sau mascarpone
- 1 plic zahăr vanilat
- Sare
- Un gălbenuș de ou
- Făină
- Un borcan de gem de prune
- Nucă măcinată
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Aceasta începe prin a face aluatul, din untură, smântână sau mascarpone, zahăr vanilat și sare, după care adaugă un gălbenuș de ou și vine cu făină, apoi frământă totul foarte bine. Lasă aluatul la frigider timp de aproximativ o oră. „100 g untură, 100 g smântână sau mascarpone. Un plic de zahăr vanilat, sare cât cuprinde în trei degete. Amestecăm bine. Adăugăm și un gălbenuș de ou și amestecăm. Adăugăm făina, frământăm repede. Așa arată aluatul, nu este lipicios, îl învelim în folie și îl lăsăm la rece jumătate de oră-o oră.”, a povestit Gina Bradea.
Cum pregătește Gina Bradea umplutura pentru cornulețe?
Cât aluatul stă la răcit, aceasta realizează și compoziția, dintr-un borcan de gem de prune, în care adaugă nucă măcinată, apoi scoate aluatul, îl taie în părți egale, apoi realizează fâșiile pe care le umple cu gem și nucă. Le rulează, iar totul merge la cuptor la 180 de grade, până când se rumenesc, ulterior fiind date cu zahăr pudră. „Un borcan de gem de prune, magiun sau orice alt gem aveți.
@ginabradea Cu doar 100 g de untura (sau 80 g unt), 100 g de smantana si 1 galbenus, fac 800 g de cornulete cu gem si nuca, fragede, fragede! Se topesc in gura si-s tare spormice. Iese o farfurie cu varf:) Ingrediente Ingrediente pentru reteta de cornulete tigarete cu gem si nuca- 35 de bucati sau 800 g Pentru aluat 100 g de untura sau 80 g unt 100 g de smantana grasa sau mascarpone 1 pliculet de zahar vanilat Bourbon sau 1 lingurita de pasta de vanilie sare cat luam cu 3 degete 1 galbenus de ou 200 g- 220 g de faina Pentru umplutura 1 borcan de gem de prune, magiun sau orice alt fem nuca macinata zahar pudra vanilat Pentru masa -50 g faina #ginabradea ♬ original sound- Gina Bradea Oficial