Majda Aboulumosha a dezvăluit cum pregătește sărățelele cu cașcaval.
Preparatele delicioase pregătite de Majda Aboulumosha nu lipsesc atât din bucătăria ei, cât și de pe rețelele de socializare, acolo unde reușește de fiecare dată să stârnească gustul tuturor iubitorilor de mâncăruri delicioase care au rămas în pană de idei și nu știu ce anume să mai pregătească.
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 600 g brânza de vaci, să nu fie sărată
- 700 g făina
- 140 g unt cu min. 80% grăsime
- 150 g untură
- 400 g cașcaval
- 2 ouă
- sare, piper, chimen
- 3 gălbenușuri
- sare grunjoasă
- semințe de chimen
- 70 g cheddar ras și 70 g parmezan ras
Cum pregătește Majda Aboulumosha sărățelele cu brânză și cașcaval?
Citește și: Orez cu lapte în stil turcesc, rețeta pregătită de Majda Aboulumosha. "Lăsați până când a prins o crustă.”
Majda începe prin a amesteca brânza cu oul și untul, adaugă toate condimentele necesare și o linguriță de chimen, după care vine cu ouăle, cașcavalul dat prin răzătoare și făină. Începe să întindă foaia, adaugă cealaltă cantitate de cașcaval, împăturește și întinde din nou. Acum pregătește tot aluatul sub formă de sărățele, pe care le unge cu ou și presară cu parmezan sau cașcaval, după preferințele fiecăruia. Deasupra nu lipsește sarea și chimenul, iar acesta bagă tava la cuptor timp de 20 de minute, până se rumenesc. „Amestecați brânză cu ou și grăsimea, sare, piper și o linguriță chimen, ouă, cașcaval 200 g dat prin răzătoarea mică și făină. Când întindeți foaia puneți și cealaltă cantitate de cașcaval, împăturiți și întindeți din nou. Faceți formele de sărățele, ungeți cu ou, presărați parmezan și cheddar sau tot cașcaval, ce vă place, chimen și sare. Dați la cuptor pentru 20 de minute. Cuptorul s-a fie preîncălzit la 180 de grade.”, a scris Majda Aboulumosha pe rețelele de socializare.