Nicoleta Voica a pregătit mămăligă cu ouă poșate și a dezvăluit rețeta, chiar în mediul online.
Nicoleta Voica, una dintre cele mai apreciate artiste, de la noi din țară, are o pasiune aparte și pentru gătit. Aceasta obișnuiește să împărtășească cu fanii săi din mediul online și rețete, deseori. Printre acestea, s-a aflat și rețeta de mămăligă cu ouă poșate, însă nu orice fel de mămăligă, ci denumită de aceasta "mămăliga săracului", care se prepară chiar și cu câteva legume, printre care se află și ardeiul gras, castravetele și chiar brânza tofu.
Cum pregătește Nicoleta Voica, mămăliga cu ouă poșate
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
- Făină de mălai
- Ouă
- Castravete
- Ridiche roșie
- Brânză tofu
- Sare
- Ardei roșu+ verde
Mod de preparare
- „O să pregătesc o cină ușoară. Foarte ușor, în timp foarte scurt și gustoasă, zic eu.
- Am să fac o mămăligă, mămăliga săracului se cheamă și eu am învățat-o de la un bucătar experimentat. Adică se pune la călit în foarte puțin ulei, ceapă, ardei roșu, ardei verde și după ce e gata călită în vreo 6-7 minute, o să fac mămăliga peste, adică o să pun apă fierbinte și o să pun această făină de mălai, pe care eu o folosesc, pentru că se fierbe în 3 minute.
- Spre sfârșitul mămăligii o să pun brânză vegetală, tofu, foarte puțin sărată. Mi-am pregătit ouăle de casă pentru că o să fac ouă poșate, adică ouă în apă clocotită, adia să fie fierte pentru că se știe că sunt foarte sănătoase.
- Mi-am pregătit aici câteva legume tăiate frumos, niște castraveți tăiați așa ca o corniță și mi-am pregătit să fac niște floricele, un aranjament din ridichii roșii și ce a rezultat atunci când am făcut coronițele, adică aceste bucățele de castravete, le-am pus împreună cu resturile de la această ridiche roșie,
- Să ne apucăm de treabă!”, a explicat Nicoleta Voica, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.
- Într-o oală punem puțin ulei și adăugăm ceapa tocată bucățele mici, pentru a o căli. Adăugăm peste și cubulețele de castravete și ardei gras. Amestecăm și așteptăm să se călească. Punem și sare, după gust. După un timp, când legumele s-au călit, adăugăm apă, cât să le acopere și puțin peste. Mai adăugăm sare, după gust, dacă mai este nevoie.
- A venit timpul să adăugăm și făina de mălai, treptat, pentru a forma mămăliga, amestecând constant. Adăugăm și brânza tofu bucățele, amestecăm și continuăm să adăugăm făină de mălai, până se formează consistența de mămăligă dorită.
- Separat, într-o oală punem apa la fiert, pentru ouăle poșate. După ce a dat în clocot, spargem ouăle, rând pe rând într-un bol și le adăugăm în apă fiarta. Așteptăm să se gătească și le luăm din apă.
- Facem aranjamentul așa cum ne dorim, adăugăm pe farfurie mămăliga, ouăle poșate și bucățile de ridiche roșie și castravete.