Nicoleta Voica a pregătit mămăligă cu ouă poșate și a dezvăluit rețeta, chiar în mediul online.
Nicoleta Voica, una dintre cele mai apreciate artiste, de la noi din țară, are o pasiune aparte și pentru gătit. Aceasta obișnuiește să împărtășească cu fanii săi din mediul online și rețete, deseori.
Cum pregătește Nicoleta Voica, mămăliga cu ouă poșate
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Un NOU serial turcesc, în curând, la Kanal D! Joacă un actor turc extrem de cunoscut- kanald.ro
Ingrediente
- Făină de mălai
- Ouă
- Castravete
- Ridiche roșie
- Brânză tofu
- Sare
- Ardei roșu+ verde
Mod de preparare
- „O să pregătesc o cină ușoară. Foarte ușor, în timp foarte scurt și gustoasă, zic eu.
- Am să fac o mămăligă, mămăliga săracului se cheamă și eu am învățat-o de la un bucătar experimentat. Adică se pune la călit în foarte puțin ulei, ceapă, ardei roșu, ardei verde și după ce e gata călită în vreo 6-7 minute, o să fac mămăliga peste, adică o să pun apă fierbinte și o să pun această făină de mălai, pe care eu o folosesc, pentru că se fierbe în 3 minute.
- Spre sfârșitul mămăligii o să pun brânză vegetală, tofu, foarte puțin sărată. Mi-am pregătit ouăle de casă pentru că o să fac ouă poșate, adică ouă în apă clocotită, adia să fie fierte pentru că se știe că sunt foarte sănătoase.
- Mi-am pregătit aici câteva legume tăiate frumos, niște castraveți tăiați așa ca o corniță și mi-am pregătit să fac niște floricele, un aranjament din ridichii roșii și ce a rezultat atunci când am făcut coronițele, adică aceste bucățele de castravete, le-am pus împreună cu resturile de la această ridiche roșie, pentru că arată bine, colorat și cu ele o să fac un aranjament în farfurie.(...)
- Să ne apucăm de treabă!”, a explicat Nicoleta Voica, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.
- Într-o oală punem puțin ulei și adăugăm ceapa tocată bucățele mici, pentru a o căli. Adăugăm peste și cubulețele de castravete și ardei gras. Amestecăm și așteptăm să se călească. Punem și sare, după gust. După un timp, când legumele s-au călit, adăugăm apă, cât să le acopere și puțin peste. Mai adăugăm sare, după gust, dacă mai este nevoie.
- A venit timpul să adăugăm și făina de mălai, treptat, pentru a forma mămăliga, amestecând constant. Adăugăm și brânza tofu bucățele, amestecăm și continuăm să adăugăm făină de mălai, până se formează consistența de mămăligă dorită.
- Separat, într-o oală punem apa la fiert, pentru ouăle poșate. După ce a dat în clocot, spargem ouăle, rând pe rând într-un bol și le adăugăm în apă fiarta. Așteptăm să se gătească și le luăm din apă.
- Facem aranjamentul așa cum ne dorim, adăugăm pe farfurie mămăliga, ouăle poșate și bucățile de ridiche roșie și castravete.