Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește coliva și care sunt ingredientele de care are nevoie.
Roxana Blenche este mereu activă în mediul online, astfel că pe rețelele de socializare reușește adesea să împartă cele mai utile trucuri din bucătărie, dar și rețete delicioase. De la mic dejun, prânz, cină sau deserturi, totul pare mult mai ușor atunci când avem la îndemână toate informațiile.
Ingrediente:
- 500 g arpacaș
- Apă sare
- 100 g zahăr pudră
- 100 g zahăr normal
- Coaja de la o lămâie
- Jumătate de sticluță de esență de rom
- Jumătate de sticluță de esență de vanilie
- 100 g stafide
- 200 g nucă cocos
- 300 g nucă măcinată
- Cacao și căpșuni pentru decor
- Bile de ciocolată
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Roxana Blenche a pregătit de această dată colivă, un dulce care se poate transforma imediat într-un desert delicios, așa că începe prin a fierbe arpacașul în apă cu sare, peste care adaugă zahăr pudră și zahăr normal. Aceasta vine și cu esență de rom și vanilie pentru un gust intens, dar și coaja de la o lămâie.
Cum pregătește Roxana Blenche coliva și cum este ornată
După ce a adăugat esențele necesare, pune peste compoziție nucă de cocos și nucă măcinată, amestecă totul și toarnă compoziția într-o tavă rotundă. Pentru decor folosește bile de ciocolată și căpșuni.
„Adăugăm stafide, 100 g, până în 200 g de nucă de cocos, după care punem 300 g de nucă măcinată mărunt. Amestecăm toate ingredientele foarte bine Și așezăm coliva într-o formă rotundă. Uitați ce cremoasă este.