Cum pregătește Roxana Blenche coliva? „Un desert foarte bun. Este senzațională!”

Cum pregătește Roxana Blenche coliva? „Un desert foarte bun. Este senzațională!”
Cum pregătește Roxana Blenche coliva? „Un desert foarte bun. Este senzațională!”

Roxana Blenche a dezvăluit cum pregătește coliva și care sunt ingredientele de care are nevoie.

Roxana Blenche este mereu activă în mediul online, astfel că pe rețelele de socializare reușește adesea să împartă cele mai utile trucuri din bucătărie, dar și rețete delicioase. De la mic dejun, prânz, cină sau deserturi, totul pare mult mai ușor atunci când avem la îndemână toate informațiile.

Ingrediente:

  • 500 g arpacaș
  • Apă sare
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g zahăr normal
  • Coaja de la o lămâie
  • Jumătate de sticluță de esență de rom
  • Jumătate de sticluță de esență de vanilie
  • 100 g stafide
  • 200 g nucă cocos
  • 300 g nucă măcinată
  • Cacao și căpșuni pentru decor
  • Bile de ciocolată

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Roxana Blenche a pregătit de această dată colivă, un dulce care se poate transforma imediat într-un desert delicios, așa că începe prin a fierbe arpacașul în apă cu sare, peste care adaugă zahăr pudră și zahăr normal. Aceasta vine și cu esență de rom și vanilie pentru un gust intens, dar și coaja de la o lămâie. 

„Vom face o colivă. Cu toții avem prin frigider  fructe rămase. Avem nevoie de 500 g de arpacaș, pe care l-am fiert în apă cu puțină sare. Lăsăm să fiarbă bine. Peste el adăugăm 100 grame de zahăr pudră, 100 g de zahăr normal, coaja de la o lămâie, o jumătate de sticluță de esență de rom, jumătate de sticluță de esență de vanilie, amestecăm totul foarte bine.”,
a povestit Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche coliva și cum este ornată

Citește și: Prăjitură cu foi de miere și scorțișoară, rețeta Roxanei Blenche. “Doamne, ce bună este! Este una dintre prăjiturile mele preferate!”

Citește și: Prăjitură cu nucă, ciocolată și biscuiți, rețeta Roxanei Blenche. „Este senzațională. Este foarte bună, texturată și aromată!”

După ce a adăugat esențele necesare, pune peste compoziție nucă de cocos și nucă măcinată, amestecă totul și toarnă compoziția într-o tavă rotundă. Pentru decor folosește bile de ciocolată și căpșuni.

  „Adăugăm stafide, 100 g, până în 200 g de nucă de cocos, după care punem 300 g de nucă măcinată mărunt. Amestecăm toate ingredientele foarte bine Și așezăm coliva într-o formă rotundă. Uitați ce cremoasă este.

Este un desert foarte bun. Am ales niște biluțe de ciocolată pentru decor. Am pus un capac în mijloc, după care am început să presar cacao. Pentru decor, scoatem capacul și folosim fructe. Am avut căpșuni, așa că le-am folosit. Este senzațională!”, a mai spus cheful.  



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Prăjitură cu nucă, ciocolată și biscuiți, rețeta Roxanei Blenche. „Este senzațională. Este foarte bună, texturată și aromată!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Vila lui Silviu Prigoană a fost scoasă la vânzare! Cum arată „palatul groazei”, așa cum îl numește Adriana Bahmuțeanu, la interior! Suma uriașă pe care o cer pe casa cu piscină și cinema

Ariana Grande și-a lăsat fanii în șoc după cea mai recentă apariție. Artista seamănă cu un schelet ambulant

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce facultate a absolvit Virginia de la „Casa iubirii”! Puțină lume știe ce studii a urmat frumoasa concurentă

Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare


Cookies