Vedeta a explicat, pas cu pas, cum pregătește nuga de casă.
Roxana Blenche reușește întotdeauna să surprindă prin preparatele sale, iar mâncărurile inedite sunt explicate în detaliu, pentru a fi pregătite și de iubitorii gastronomiei. Când vine vorba de deserturi, bucătarul este cel care nu poate să reziste niciodată și explică de ce trebuie să știm atunci când pregătim un dulce al copilăriei sau rețetă nouă pe care nu am mai încercat-o până acum.
Cum pregătește Roxana Blenche nuga de casă?

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
De această dată, Roxana Blenche a pregătit nuga de casă, iar aceasta a povestit în detaliu tot ce trebuie să știm pentru a ne bucura de un astfel de desert. Începe prin a realiza bezeaua, iar ulterior, în compoziție, adaugă nuci, fistic, caju și merișoare. Când bezeaua este asamblată, este lăsată cel puțin șase ore la temperatura camerei.
Ingrediente:
- 500 de grame de miere
- 200 de grame de zahăr
- 6 albușuri de ou
- Un praf de sare
- Nuci
- Fistic
- Merișoare
- Caju

„Nuga, desertul copilăriei. Haideți să îl facem și să vedeți ce ușor se face acesta, de fapt. Avem nevoie de 500 de grame de miere pe care o punem într-un vas, adăugăm 200 de grame de zahăr și mergem cu compoziția pe foc, să avem grijă să nu ardem zahărul. Punem în robot 6 albușuri de ou, de la temperatura camerei. Adăugăm și un praf de sare și începem să le batem foarte bine.
Acum adăugăm și mierea treptat și amestecăm în continuare. Bezeaua este gata. Am pus totul într-o oală și mergem cu compoziția pe foc. Trebuie să amestecăm încontinuu și gătim compoziția 20 de minute. După ce am gătit-o pe foc, adăugăm nuci. Eu am pus fistic, merișoare și caju. Amestecăm bine. Luăm foaia de napolitană și adăugăm bezeaua. Cu o spatulă de bucătărie uniformizăm. Trebuie să lucrați repede cu ea pentru că începe să se întărească.