Iahnia de fasole in post este o varianta foarte buna pentru a diversifica meniurile din Postul Pastelui.
Ingrediente pentru 4-6 portii:
600 grame fasole
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1 morcov
3 linguri pasta de tomate
1 lingura de miere
2 linguri de ulei
2 foi de dafin
1 lingura cimbru uscat
1 lingura marar uscat
sare
piper
Cat de importanta este fasolea verde pentru femei
Mod de preparare: De cu seara, puneti la inmuiat in apa rece boabele de fasole.
A doua zi, fierbeti fasolea, in 2 sau 3 ape. Dupa ce apa fierbe in clocot timp de 15 minute, aruncati-o si inlocuiti-o cu alta apa fierbinte. In ultima apa puteti sa adaugati si foile de dafin. Cand fasolea este fiarta pe jumatate, adaugati in apa si 1 lingura de sare. In timp ce fierbe fasolea, curatati ceapa, morcovul si usturoiul si tocati-le marunt.
Incingeti uleiul intr-o cratita adanca si sotati ceapa, usturoiul si morcovul.
„Stingeti” compozitia cu apa de la fasolea care fierbe. Adaugati pasta de tomate si mierea si fierbeti la foc mic pana cand legumele sunt patrunse si s-a format un sos gros, conform gustos.ro. Adaugati boabele de fasole scurse de apa, cimbrul, mararul, sare si piper dupa gust. Lasati mancarea sa mai dea cateva clocote si luati-o de pe foc.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sursa