Prăjitura ”Regina Maria” nu este doar un pandișpan cu cremă, ci o adevărată ”regină” a deserturilor. Se prepară mai greu, pentru că este totuși un desert mai rafinat, dar cu siguranță o să vă placă.
Așa cum îi spune și numele, prăjitura ”Regina Maria” este potrivită pentru mesele festive, pentru că va fi apreciată de toți invitații, atât pentru gust, cât și pentru aspect. Noi vă spunem care este cea mai simplă rețetă de preparare a acestui desert.
”Regina Maria”, vedeta meselor de sărbători
Este week-end și dacă oricum urmează Sfântul Andrei, dar și 1 decembrie, puteți sărbători în avans. Lângă fripturi și aperitive sau sărmăluțe, cu siguranță merg de minune și prăjiturile. Dar nu orice fel de prăjituri. Astăzi vă învățăm să preparați un desert festiv, care o să vă încânte simțurile.
Este vorba despre prăjitura ”Regina Maria”.
Sună bine, nu-i așa? Dacă v-am convins să încercați această prăjitură, iată ce ingrediente vă trebuie:
pentru blatul de pandișpan
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- o linguriță praf copt
pentru blatul de bezea cu nucă
- 6 albușuri
- 6 linguri zahăr
- două linguri făină
- 200 gr nucă
pentru cremă
- 6 gălbenușuri
- 200 gr zahăr pudră
- 200 gr unt
- două linguri cacao
pentru glazură
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 ml lapte
- 100 gr unt
- bombonele de ciocolată (pot fi albe, negre sau colorate)
Cum se face prăjitura ”Regina Maria”
Așa cum se poate observa din ingrediente, prăjitura ”Regina Maria” este destul de complexă, deci nu vă așteptați să o pregătiți imediat. Este nevoie de puțină răbdare, dar veți fi, cu siguranță, lăudată pentru efortul depus.
În primul rând, trebuie să pregătiți blatul de pandișpan. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, cât mai tare, după care se adaugă zahărul și se mixează foarte bine. La final, trebuie să obțineți o cremă de bezea.
Peste albușuri adăugați gălbenușurile și amestecați. Apoi puneți și făina, împreună cu praful de copt. Turnați această compoziție într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute.
Citește și: Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE- stirilekanald.ro
Când este gata, scoateți blatul pe un suport de lemn și dați la o parte hârtia de copt. Cât timp blatul de pandișpan este în cuptor, ocupați-vă de blatul de bezea. Bateți albușurile spumă, apoi adăugați zahărul și mixați în continuare. Ca și la blatul de pandișpan, trebuie să obțineți o spumă de bezea.
Apoi puneți făina și amestecați. Nuca trebuie coaptă puțin înainte de a o folosi în blat. După aceea, o măcinați, dar să nu fie foarte fină, și o adăugați în compoziția de albușuri. Turnați totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați la cuptor pentru 20 de minute, tot la 180 de grade.
Și acest blat trebuie răsturnat pe un suport de lemn, atunci când este gata. Pentru cremă, veți mixa gălbenușurile cu zahărul, după care veți adăuga cacaoa. Compoziția astfel obținută se pune la bain-marie, până când se va îngroșa. Aveți grijă să amestecați în cremă.
După ce crema s-a răcit, adăugați în ea și untul și amestecați foarte bine. Între timp, faceți și glazura. Puneți laptele într-o cratiță, pe foc, și atunci când vedeți că e aproape de fierbere, adăugați untul și ciocolata, pe care o rupeți în bucăți înainte. Amestecați bine, până când se topește toată ciocolata și lăsați glazura să se răcească puțin, nu de tot. Pe o tavă mai mare, așezați prima dată blatul de pandișpan, apoi puneți crema, iar deasupra blatul de bezea cu nucă. Turnați peste glazura de ciocolată și nivelați. La final, puteți orna prăjitura cu diferite bombonele de ciocolată, pentru un aspect și mai frumos.
Prăjitura trebuie să stea la frigider aproximativ 3-4 ore, pentru ca glazura să se întărească.