Samosa este un preparat indian extrem de cunoscut, care a cucerit inimile românilor.
Samosas sunt de fapt acele pateuri cu legume sau umplute cu carne, originare din India. Acest preparat poate fi integrat în categoria street food. În India, Samosas se găsesc la toate colțurile, la fel cum sunt covrigii la noi în țară, sunt ideale pentru a fi luate la pachet sau pentru a fi savurate într-o pauză scurtă.
Samosa poate fi prăjită într-o baie de ulei sau se pot coace la cuptor.
Puteți să savurați pateurile Samosa în loc de micul dejun, ca snack, ca fel principal sau la ora cinei.
Citeste si: Rețetă Pui Shanghai. Exotic, crocant și savuros
Ingrediente Samosa cu legume
Pentru aluat
350 g faina
2 linguri de ulei
175-200 ml apa
Pentru umplutură:
4 cartofi
1 ceapa
1 morcov
2 catei de usturoi
1 lingura de ulei
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 lingurita curcuma
1 lingurita curry coriandru verde sare ulei pentru prajit
Citeste si: Rețeta pentru Fasole bătută. Ideală pentru zilele de post!
Mod de preparare
În primul rând, trebuie să fierbeți cartofii.
Preparați un aluat cât mai elastic din apă, făină și ulei. Apa trebuie adăugată apoi treptat, în functie de cât de calitativă este făina.
Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute și acoperiți-l cu folie alimentară.
Umplutura Dați pe răzătoare cartofii fierți, ceapa și morcovul sau tăiați-le mărunt. Căliți legumele în ulei și adăugați usturoiul. Adăugați apoi ghimbir, curry, curcuma și sare.
Amestecați bine și după ce luați de pe foc amestecul rezultat, adăugați coriandru tăiat mărunt.
Asamblarea Aluatul trebuie împărțit în bucăți egale.
Luați fiecare bucată și întindeți-o astfel încât să obțineți un oval, pe care îl veți tăia în două.
Luați o bucată și întindeți-o apoi în palmă.
Rulați bucata sub formă de con.
Puneți umplutura în interiorul conului folosind o linguriță.
Puteți să rulați aluatul direct pe masa de lucru, dacă vă este mai ușor.
Închideți capătul de sus.
Continuați cu celelate bucăți de aluat.
Prăjiți pe ambele părți fiecare bucată de samosa în ulei fierbinte.
Trebuie să le scoateți și să le lăsați să se scurgă în ulei.
Samosa este delicioasă alături de un sos iute!
Samosa este o alegere excelentă pentru o masă sățioasă în orice moment al zilei, fiind ușor de pregătit, putând fi împachetate rapid și savurate în deplasare.
Poftă bună!