Cum previi Alzheimerul fara sa te coste nimic!

Cum previi Alzheimerul fara sa te coste nimic!
Cum previi Alzheimerul fara sa te coste nimic!

Pierderile de memorie ce se produc dupa 60 de ani sunt un semn al declinului cognitiv ce survine inevitabil odata cu varsta si se poate traduce in Alzheimer sau alte forme de senilitate. Din fericire, nu este chiar asa de inevitabil...

Conform unor cercetari recente, exista o metoda de a stopa acel declin si, chiar si mai bine, de a-l inversa! Este gratis si iti ia doar 30 de minute pe zi...

Miscare pentru uitare

Daca ti-e teama ca-ti vei pierde memoria cand vei imbatrini sau stii pe cineva care deja a inceput sa uite lucruri sau sa le repete, atunci astazi am vesti foarte bune!

In 2010, oamenii de stiinta au luat un grup de persoane intre 55 si 85 de ani care sufereau de deteriorare cognitiva moderata.

Membrii grupului au fost pusi sa faca miscare 30 de minute pe zi timp de 6 luni (L.D. Baker et al. Effects of aerobic exercise on mild cognitive impairment: a controlled trial. Archives of Neurology, 2010). Fara pastile, fara schimbarea dietei.

Grupul de control nu a facut exercitii aerobice, ci doar intinderi (stretching), tot cate o jumatate de ora zilnic, timp de jumatate de an. Sa aiba miscarea legatura cu uitarea?

Jumatatea de ora ce inverseaza declinul

Se pare ca una foarte stransa chiar! Dupa sase luni, testele cognitive au aratat ca grupul de control
si-a continuat declinul cognitiv. Membri acestuia au dat mai putine raspunsuri corecte comparativ cu momentul de incepere al studiului.

Oamenii de stiinta sperau, la modul ideal, ca grupul care a facut aerobic sa se prezinte la fel ca la inceput, adica miscarea sa opreaca uitarea, insa asteptarile le-au fost depasite.

Cei care au facut miscare, deci au pompat zilnic mai mult sange in creier, au inversat declinul cognitiv! La testele finale s-au descurcat chiar mai bine decat la inceputul studiului, fara sa ia niciun medicament! Incredibil, dar adevarat.
Miscarea zilnica mentine active nu numai functiile trupului, ci si functiile creierului.

Cele 30 de minute de miscare zilnica recomandate de orice medic inseamna beneficii multiple pana la adanci batraneti. Nu numai ca mentine supletea trupului, dar si sanatatea spiritului.

Nu ai nevoie de pastile sau suplimente alimentare ca sa-ti pastrezi luciditatea si sa fentezi boala Alzheimer, ci doar de 30 de minute de miscare in fiecare zi.


Incheie ziua de astazi cu o plimbare pe jos de 30 de minute pentru a putea sa te bucuri de o batranete frumoasa si plina de amintiri!

sursa: dr Cristian Panaite, medic nutritionist

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies