Mazărea proaspătă se poate conserva pentru iarnă în două moduri - fie să o congelezi, fie la borcan. Dacă lucrurile sunt simple în privinţa congelării, iată şi ce presupune cea de-a doua variantă. E la fel de simplă!
Bogată în proteine, mazărea este o plantă leguminoasă care previne şi poate ţine sub control mai multe boli. Citeşte AICI ce efecte are asupra sănătăţii.
Poate fi consumată chiar crudă, în această formă având cea mai mare cantitate de fibre. O jumătate de cană cu mazăre conţine 5.6 grame de fibre.
Bucură-te de proprietăţile ei şi pe timpul iernii! O poţi congela sau dacă vrei să economiseşti spaţiu, o poţi pune şi la borcan.
Ingrediente
3 kg mazăre
2 l apă
2 linguri sare
1-2 linguri zahăr
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum pui mazărea la borcan pentru iarnă
Se spală bine boabele de mazăre în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se pune un vas cu apa la fiert, se adaugă sarea şi zahărul şi se amestecă până se topesc.
La primul clocot al apei se adaugă mazărea şi se lasă să fiarbă 6-8 minute.
Citește continuarea AICI.