Cum purtăm dresurile colorate? Care sunt cele mai bune combinații

cum purtam dresuri colorate
Cum purtăm dresuri colorate

Dresurile sunt obiecte indispensabile din garderoba unei femei. Cu toate că există o mulțime de sortimente, fie că vorbim de culori sau modele, majoritatea femeilor aleg să opteze pentru dresuri negre sau culoarea piciorului.

Chiar dacă sunt evitate, dresurile colorate pot fi un element ce scot o ținută în evidență, într-un mod pozitiv.În cadrul rubricii „Tu dai moda”, de la Știrile Kanal D, stilistul vestimentar Dragoș Săpunăroaia a explicat cum putem purta corect dresuri colorate, pentru a ne avantaja.

Cum se poartă dresurile albe

despre dresuri
Sfaturi despre dresuri[Sursa foto: Pexels.com]

Dresurile albe nu sunt des întâlnite în garderobele doamnelor, deoarece dau impresia unui aer școlăresc, fiind introduse de cele mai multe ori, în ținutele fetițelor.

Cu toate acestea, un dres alb poate completa o ținută formată din nonculori, arătând foarte stylish. Acestea pot fi introduse cu ușurință într-o ținută cu care să mergem la birou sau într-un cadru formal. Totuși, stilistul a mărturisit că există câteva reguli atunci când ne dorim să purtăm dres alb.

„O pereche de dresuri albe se poartă strict cu alb și cu negru, cu aceste nonculori, pentru că dacă le combinăm cu o culoare aprinsă, este deja prea mult.

În momentul în care pui o piesă vestimentară foarte mulată, îți va lua forma corpului tău și îți va arăta imperfecțiunile.”, a precizat specialistul în modă.

Cum asortăm un dres colorat

dresuri colorate
Cum se poartă dresurile colorate[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

În special cu ocazia venirii primăverii, este momentul să abordăm ținute mai vesele, bazate pe culori cât mai diverse.

Însă, atunci când alegem să purtăm dresuri colorate, trebuie să fim foarte atente la combinațiile de nuanțe, deoarece riscăm să avem o ținută total haotică.

„Un dres colorat sau un articol vestimentar colorat trebuie asortat atât cu nonculori, însă baza lui trebuie să fie culoarea.”, a povestit stilistul.

De asemenea, un dres colorat trebuie purtat cu piese vestimentare mini, pentru a le pune în evidență.

Așadar, este recomandat ca atunci când purtăm un dres colorat, să optăm pentru o fustă sau o rochie scurtă. Fustele peste genunchi vor fi purtate cu un dres negru sau de culoarea pielii.

Este esențial ca dacă optăm pentru o ținută în mai multe culori, acestea să fie complementare și să se potrivească din punct de vedere cromatic. Dacă vrem totuși să mergem la sigur, putem alege o ținută monocromatică.

Spre exemplu, vom alege o rochie mov, dres mov și pantofi mov. Trebuie însă să găsim nuanța exactă pentru toate aceste articole vestimentare, pentru a fi o ținută monocromatică. Aceste ținute pot fi combinate pentru mai multe ocazii, fie că vorbim de o ieșire în oraș, o plimbare prin parc sau chiar o sesiune de shopping.

Pantofii potriviți pentru dresuri colorate

cum se poarta dresurile albe
Cum se poartă dresurile albe[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citește și: Cum realizezi un machiaj pentru primăvara anului 2023. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru un machiaj perfect?

În momentul în care ne hotărâm să purtăm dresuri colorate, trebuie să fim extrem de atente la pantofii pe care îi alegem, pentru că aceștia pot fie să ne avantajeze, fie să ne ruineze ținuta. De aceea, este esențial să optăm pentru pantofi sau sandale cu toc mai înalt, atunci când purtăm dres colorat.

Încălțările pot fi și în aceeași culoare cu dresul, pentru a da impresia de alungire. Cizmele sau sneakerșii, deși sunt încălțări comode, nu vor arăta bine cu un astfel de dres, deoarece vor scurta vizual piciorul. Totuși, dacă femeile nu își doresc să poarte tocuri, dar totuși să nu renunțe la dresul colorat, se pot încălța cu o pereche de balerini superbi.

„Punctul de atracție culminant, din punct de vedere al culorii, trebuie să fie picioarele, pentru că vorbim de dresuri. Tocul ar trebui să fie subțire și înalt. În momentul în care combini acest tip de dres cu sneakerși, indiferent că au talpă volumetrică sau talpă subțire, ori cizme lungi până la genunchi, arată vulgar.”, a explicat specialistul.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Trucuri vestimentare pentru minione. "Este un must să purtăm tocuri”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies