Cum putem ameliora tusea bebelușilor? Tusea este un mecanism de apărare

Cum putem ameliora tusea bebelușilor?
Cum putem ameliora tusea bebelușilor?

Află din rândurile următoare ce trebuie să facă mamele atunci când bebelușii tușesc. Citește sfaturile specialistului!

Tusea la bebeluși poate fi un motiv de îngrijorare pentru multe mămici, mai ales atunci când vorbim despre primul copil și au tendința de a se îngrijora foarte mult de bunăstarea acestuia. Din păcate, tusea este o afecțiune destul de frecventă care cu siguranță că nu va înceta odată cu înaintarea în vârstă a copilului, ci mai mult decât atât, aceasta va fi din ce în ce mai persistentă atunci când cel mic ajunge la grădiniță și intră în colectivitate.

Așadar, este foarte important ca mamele să învețe când ar trebui cu adevărat să își facă griji de tusea copiilor și care sunt perioadele normale de tuse care nu ar trebui să ne îngrijoreze.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Ilinca Tranulis, pediatru și specialist în lactație, a dezbătut acest subiect pe larg și a oferit informații importante pentru părinți.

De la ce vârstă apare tusea la bebeluși

Citește și: Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des. Sfaturi pentru părinți

De la ce vârstă apare tusea la bebeluși
De la ce vârstă apare tusea la bebeluși[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, tusea reprezintă un episod normal în viața oricărui copil, care poate apărea încă din primele zile de viață, în funcție de modul în care acesta este expus la factorii externi. Aceasta, însă, poate persevera și se poate agrava odată cu intrarea copilului în colectivitate.

 „ De obicei, până intră copilul în colectivitate sunt mari șanse să scape fără viroze prea serioase. Copiii se pot îmbolnăvi începând cu orice vârstă, chiar de la câteva zile sau săptămâni și atunci s-ar putea să apară și tusea. Altfel, dacă nu sunt expuși oamenilor bolnavi, nu au de ce să tușească .”, a explicat specialistul în domeniu.  

De ce tușesc copiii

De ce tușesc copiii
De ce tușesc copiii[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, există numeroase motive care stau în spatele tusei la bebeluși, dar și la copii, în funcție de frecvența acesteia, modul în care se produce, dar și o serie de factori externi care pot influența apariția tusei la copii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pe la 5-6 luni ne păcălesc cu o tuse seacă din când în când, dar cu o stare generală bună.

Cel mai probabil salivează foarte mult din cauza pregătirii ieșirii dinților și atunci s-ar putea să tușească .”, a explicat specialistul în domeniu.

Un alt motiv pentru care bebelușii tușesc poate avea legătură cu refluxul de lapte, care vine la pachet cu anumite manifestări digestive.

 „ Laptele vine înapoi din esofag, atinge căile respiratorii și atunci provoacă tusea. Acești copii mai au și alte manifestări digestive și atunci facem legătura între acestea .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cel mai frecvent motiv este însă expunerea copilului la diferite viroze sau infecții respiratorii, iar acest factor vine la pachet cu alte afecțiuni, iar tusea constituie un mecanism de apărare al organismului.

Cel mai frecvent, tusea apare la viroze, la infecții respiratorii. Copiii mici sunt afectați frecvent când intră în colectivitate de secreții nazale, tuse. Secrețiile nazale curg și în gât și atunci creează reflexia de tuse.

Tusea este un mecanism de apărare. Se apără de aceste secreții și le tușesc .”, a spus specialistul în domeniu.

Când trebuie să ne îngrijoreze tusea la copii

Când trebuie să ne îngrijoreze tusea la copii
Când trebuie să ne îngrijoreze tusea la copii[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, tusea la copii este un fenomen normal, mai ales în primii ani de viață, în care copilul își clădește imunitatea.

Atâta timp cât copilul are în rest o stare bună, mănâncă, bea lichide, se comportă relativ normal, nu ne facem griji. Într-adevăr, o tuse persistentă trebuie verificată de medic pentru a ne asigura că este vorba de o reîmbolnăvire, nu o boală mai serioasă .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Există însă și alte simptome care pot veni uneori la pachet cu tusea, iar acestea ar trebui într-adevăr să ne îngrijoreze și să ne trimită de urgență la medic. Printre acestea se numără șuieratul, respiratul dificil, lipsa poftei de mâncare și o stare generală proastă.

Un bebeluș care tușește des, respiră greu și are o respirație dificilă, tușește și nu se poate alimenta, nu se poate hidrata, este obligatoriu motiv de mers la medic .”, spune specialistul în domeniu. 

Tratament pentru tuse la copii

Citește și: 5 leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Le poți folosi pentru întreaga familie

Tratament pentru tuse la copii
Tratament pentru tuse la copii[Sursa foto: freepik]

Principala modalitate prin care părinții încearcă să amelioreze tusea bebelușilor sunt tratamentele cu aerosoli. Este foarte important de precizat faptul că nu ar trebui totuși să abuzeze de acești, decât în cazul în care pe lângă tuse mai apar și alte afecțiuni.

Acești aerosoli nu ar trebui folosiți la orice răceală. Ei sunt folosiți când este afectat aparatul respirator, nu doar când copilul are secreții .”, a precizat specialistul în domeniu.

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, de cele mai multe ori, siropurile nu ajută foarte mult atunci când vorbim despre tusea ca mecanism de apărare. 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Când să tratăm copilul acasă și când mergem cu el la spital

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies