Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des. Sfaturi pentru părinți

Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des
Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des

Află din rândurile următoare ce trebuie să facă părinții atunci când cel mic se confruntă cu simptome de răceală și gripă.

Imunitatea copiilor este mult mai fragilă decât a adulților, iar acesta este principalul factor pentru care cei mici sunt mai tot timpul răciți. În aceste situații este foarte important să identificăm încă de la primele semne simptomele de răceală și gripă și să izolăm copilul de colectivitate pentru a se însănătoși mai repede și pentru a nu-i contamina pe ceilalți copii.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a vorbit despre imunitatea la copii, cum poate fi aceasta crescută și ce trebuie să facă părinții încă de la apariția primelor semne

de răceală și gripă la copii.

De ce scade imunitatea la copii

Citește și: Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

De ce scade imunitatea la copii
De ce scade imunitatea la copii[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, imunitatea copiilor scade foarte mult atunci când aceștia intră în contact cu frigul.

Fiecare om este diferit și fiecare om are imunitatea lui.

Ne naștem genetic cu un sistem imunitar, cu niște celule care luptă împotriva germenilor care sunt în jurul nostru. Imediat cum ne naștem, cum intrăm în lumea asta, germenii, bacteriile și virusurile sunt în jurul nostru. Sunt situații în care imunitatea noastră scade, iar germenii iau avânt și încep să se multiplice .”, spune specialistul în domeniu. 

De asemenea, un alt factor care contribuie la scăderea imunității copiilor este un organism stresat.

În momentul în care noi ieșim afară din casă, creierul nostru se concentrează și atunci imunitatea este perturbată pentru că trebuie să se concentreze spre alte lucruri, iar celulele nu mai luptă cum trebuie împotriva virusurilor și bacteriilor care sunt în jurul nostru .”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Ce trebuie să facă părinții atunci când copiii răcesc

Ce trebuie să facă părinții atunci când copiii răcesc
Ce trebuie să facă părinții atunci când copiii răcesc[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, cel mai important lucru pe care părinții trebuie să îl facă încă de la primele semne de răceală este să izoleze copilul de restul colectivității.

 „ În momentul în care apar acele secreții vâscoase, noi trebuie să știm că nu trebuie să îl ducem în colectivitate, ci trebuie să îl ținem acasă .”, spune specialistul în domeniu.

 

De asemenea, în această perioadă în care imunitatea copilului este slăbită, acesta are nevoie foarte mult de odihnă, somn, o alimentație bogată în fructe și legume și o hidratare corespunzătoare.

Copilului îi va trece răceala mai repede dacă îl izolezi imediat acasă, îl pui să doarmă cât mai mult, dacă îi oferi o dietă adecvată și dacă îl hidratezi.

În timpul somnului se dezvoltă o multitudine de mediatori care chiar ajută la vindecare .”, a precizat specialistul în domeniu.  

De asemenea, un alt factor foarte important în procesul de vindecare în urma răcelii este calitatea respirației copilului. De aceea, părinții trebuie să fie foarte atenți la secrețiile nazale ale copilului și să se asigure că acesta respiră în mod corect și are în permanență nasul curat.

Dacă avem grijă ca în permanență, oră de oră, să-i suflăm copilului nasul, să-l curățăm de secreții, va respira mai bine, imunitatea va crește, iar germenii nu vor mai staționa acolo .”, spune specialistul în domeniu.  

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru acest lucru, specialistul în domeniu le recomandă părinților să folosească dispozitive speciale pentru curățarea nasului copiilor și sprayuri cu apă de mare pentru un efect mai eficient.

De ce nu este bine să duci copilul în colectivitate atunci când are secreții nazale

Citește și: Cât de importante sunt vitaminele în sezonul rece  

Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des
Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important ca încă de la apariția primelor secreții nazale vâscoase, părinții să izoleze copilul acasă și să nu-l ducă în colectivitate. Astfel, vor împiedica atât transmiterea germenilor și virusurilor către ceilalți copii și, în același timp, îl vor ajuta pe copil să treacă mai repede peste această perioadă.

Totodată, tusea este un alt factor de risc atunci când vorbim despre copii pentru că ei nu au acest simț civic al adulților de a-i proteja pe cei din jur de virusuri și bacterii.

În momentul în care copilul tușește, elimină o cantitate enormă de germeni spre cei din jur .”, a precizat specialistul în domeniu.  



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum ajutăm sistemul imunitar al celor mici

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies