Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des. Sfaturi pentru părinți

Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des

Află din rândurile următoare ce trebuie să facă părinții atunci când cel mic se confruntă cu simptome de răceală și gripă.

Imunitatea copiilor este mult mai fragilă decât a adulților, iar acesta este principalul factor pentru care cei mici sunt mai tot timpul răciți. În aceste situații este foarte important să identificăm încă de la primele semne simptomele de răceală și gripă și să izolăm copilul de colectivitate pentru a se însănătoși mai repede și pentru a nu-i contamina pe ceilalți copii.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Ana Maria Apostol, medic primar ORL, a vorbit despre imunitatea la copii, cum poate fi aceasta crescută și ce trebuie să facă părinții încă de la apariția primelor semne de răceală și gripă la copii.

De ce scade imunitatea la copii

Citește și: Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

De ce scade imunitatea la copii [Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, imunitatea copiilor scade foarte mult atunci când aceștia intră în contact cu frigul.

Fiecare om este diferit și fiecare om are imunitatea lui. Ne naștem genetic cu un sistem imunitar, cu niște celule care luptă împotriva germenilor care sunt în jurul nostru. Imediat cum ne naștem, cum intrăm în lumea asta, germenii, bacteriile și virusurile sunt în jurul nostru. Sunt situații în care imunitatea noastră scade, iar germenii iau avânt și încep să se multiplice .”, spune specialistul în domeniu. 

De asemenea, un alt factor care contribuie la scăderea imunității copiilor este un organism stresat.

În momentul în care noi ieșim afară din casă, creierul nostru se concentrează și atunci imunitatea este perturbată pentru că trebuie să se concentreze spre alte lucruri, iar celulele nu mai luptă cum trebuie împotriva virusurilor și bacteriilor care sunt în jurul nostru .”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ce trebuie să facă părinții atunci când copiii răcesc

Ce trebuie să facă părinții atunci când copiii răcesc [Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, cel mai important lucru pe care părinții trebuie să îl facă încă de la primele semne de răceală este să izoleze copilul de restul colectivității.

 „ În momentul în care apar acele secreții vâscoase, noi trebuie să știm că nu trebuie să îl ducem în colectivitate, ci trebuie să îl ținem acasă .”, spune specialistul în domeniu.  

De asemenea, în această perioadă în care imunitatea copilului este slăbită, acesta are nevoie foarte mult de odihnă, somn, o alimentație bogată în fructe și legume și o hidratare corespunzătoare.

Copilului îi va trece răceala mai repede dacă îl izolezi imediat acasă, îl pui să doarmă cât mai mult, dacă îi oferi o dietă adecvată și dacă îl hidratezi. În timpul somnului se dezvoltă o multitudine de mediatori care chiar ajută la vindecare .”, a precizat specialistul în domeniu.  

De asemenea, un alt factor foarte important în procesul de vindecare în urma răcelii este calitatea respirației copilului. De aceea, părinții trebuie să fie foarte atenți la secrețiile nazale ale copilului și să se asigure că acesta respiră în mod corect și are în permanență nasul curat.

Dacă avem grijă ca în permanență, oră de oră, să-i suflăm copilului nasul, să-l curățăm de secreții, va respira mai bine, imunitatea va crește, iar germenii nu vor mai staționa acolo .”, spune specialistul în domeniu.  

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pentru acest lucru, specialistul în domeniu le recomandă părinților să folosească dispozitive speciale pentru curățarea nasului copiilor și sprayuri cu apă de mare pentru un efect mai eficient.

De ce nu este bine să duci copilul în colectivitate atunci când are secreții nazale

Citește și: Cât de importante sunt vitaminele în sezonul rece  

Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des [Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important ca încă de la apariția primelor secreții nazale vâscoase, părinții să izoleze copilul acasă și să nu-l ducă în colectivitate. Astfel, vor împiedica atât transmiterea germenilor și virusurilor către ceilalți copii și, în același timp, îl vor ajuta pe copil să treacă mai repede peste această perioadă.

Totodată, tusea este un alt factor de risc atunci când vorbim despre copii pentru că ei nu au acest simț civic al adulților de a-i proteja pe cei din jur de virusuri și bacterii.

În momentul în care copilul tușește, elimină o cantitate enormă de germeni spre cei din jur .”, a precizat specialistul în domeniu.  



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum ajutăm sistemul imunitar al celor mici

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină