Rosiile transformate in bulion ori in pasta de tomate sau ketchup protejeaza impotriva cancerului de prostata si nu numai.
Ideal ar fi sa prepari in casa atat bulionul, cat si sucul de rosii, deoarece numai asa poti fi sigur ca mananci ceva autentic.
Daca nu vrei sa te pacalesti atunci cand cumperi un produs obtinut din tomate, citeste cu atentie eticheta. Primul ingredient trebuie sa fie rosiile, de preferat in cantitati cat mai mari. Alege produsele care au peste 100 g de rosii la 100 g de produs.
Iata cum recunosti un preparat din tomate de calitate:
Bulion
Daca te uiti cu atentie pe eticheta unor borcane cu bulion, ai sa observi ca, de fapt, cumperi altceva, deoarece cele mai multe contin sos de bulion. Pentru a pacali cumparatorul, unii producatori inscriptioneaza cuvantul “bulion” cu litere mari si cuvantul “sos” cu litere foarte mici. “Bulionul este un aliment semifluid, obtinut prin fierberea rosiilor pasate. Sosul de bulion, in schimb, este un lichid de o anumita consistenta, care are in compozitia sa substante de ingrosare de tipul guma (guar, xantan). Iar cand gospodinele il vad asa consistent, cred ca e autentic. Este, insa, un fals!”, explica profesorul Mencinicopschi.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro