Iată care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea într-un cuplu și ce soluții recomandă specialiștii pentru a ieși din impas.
În cele mai multe cazuri, partenerii conștientizează că se află într-o relație de cuplu cu probleme și discuții la ordinea zilei, dar nu găsesc soluții pentru a ieși din impas. Deși există dragoste, într-un cuplu pot apărea nenumărate probleme care îi determină pe parteneri să meargă pe drumuri separate.
Cu toate acestea, unele persoane sunt dispuse să lupte pentru a salva relațiile care scârțâie și dacă vă aflați într-o astfel de situație, trebuie să identificați, înainte de toate, problemele și să încercați să puneți în aplicare soluțiile oferite de specialiști în relația de cuplu.
Cele mai frecvente probleme î n cuplu:
- lipsa comunicării
- partenerii nu se simt înțeleși
- lipsa pasiunii
- rutina sau plictiseală în cuplu
- 5. dezinteres sau indiferență față de partener 6. certuri dese pe lucruri importante sau neimportante 7. activitatea sexuală redusă 8. probleme financiare 9.
Citeste si: Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică
Cum rezolvăm problemele de cuplu?
1.Neîncrederea
Încrederea este esențială într-o relație de cuplu, lipsa acesteia din partea unuia dintre parteneri ducând la o ruptură sigură. Lipsa de încredere devine cea mai mare amenințare pentru stabilitatea unui cuplu, întrucât suspiciunile și senzația că cel de lângă tine ascunde ceva pot degenera în conflicte serioase.
Soluția este comunicarea. O discuție sinceră cu partenerul este cea mai bună modalitate de a elimina sentimentul de neîncredere și de a readuce stabilitatea în relația ta. Întreabă-ți partenerul tot ce simți nevoia să știi, întreabă-l despre experiențele anterioare dacă te macină acest aspect și fii la rândul tău deschis.
2.Problemele sexuale
Chiar și în cuplurile în care dragostea plutește în aer și pasiunea atinge cote maxime pot să apară probleme de natură sexuală.
Acestea au legătură, în general, cu frecvența actului sexual sau nevoia de noutate. Trecerea timpului poate să afecteze, în egală măsură, sexualitatea și nivelul de atracție dintre parteneri, lucru care poate afecta semnificativ relația de cuplu. Sfatul psihologilor este să vă deschideți în fața partenerului și să îi împărtășiți fanteziile și lucrurile pe care doriți să le experimentați în dormitor.În general, femeile pot avea probleme de comunicare în acest sens, întrucât multe doamne se sfiesc să atingă aceste subiecte, însă bărbații sunt foarte deschiși în acest sens.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Trebuie să știți că pasiunea este alimentată de noutate. Încercați în permanență să găsiți lucruri care să-l surprindă pe partener și care să aducă un plus de mister în relația de cuplu.
3.Lipsa de comunicare
Adevărata comunicare se referă la momentele în care vă împărtășiți gândurile, planurile și aspirațiile. Nu trebuie să vă limitați la clasicele discuții de zi cu zi, de tipul „cine duce mașina la
Este important să aveți cel puțin 10 minute pe zi în care atingeți și alte subiecte în afară de cele despre copii, job sau curățenie. Acest lucru vă va ajuta să eliminați rutina.
Citeste si: Bârfe din dormitor: ce să faci să ieși din monotonie
4. Problemele financiare
Banii creează discuții în majoritatea cuplurilor.
Din trei în trei luni, partenerii ar trebui să inițieze o „ședință” în care să discute despre aspectele financiare și să facă bilanțul cheltuielilor. De asemenea, deciziile financiare majore ar trebui luate împreună, pentru a nu se ajunge într-o situație conflictuală.
5. Împărțirea responsabilităților
Discuțiile de tipul „cine și ce face acasă” sau „cine muncește mai mult” pot duce la conflict. Împărțirea responsabilităților ar trebui făcută în așa fel încât ambii parteneri să se simtă utili în cadrul cuplului, pentru a nu se ajunge la reproșuri de tipul celor menționate anterior.
Femeile nu trebuie să le impună bărbaților să poarte pe umeri toate responsabilitățile, ci să se implice cot la cot cu aceștia pentru a aduce un aport semnificativ în rezolvarea problemelor de zi cu zi.