Cum să aduci un plus de culoare într-o cameră întunecată cu ajutorul plantelor de apartament

Cum să aduci un plus de culoare într-o cameră întunecată cu ajutorul plantelor de apartament
Cum să aduci un plus de culoare într-o cameră întunecată cu ajutorul plantelor de apartament

Într-o cameră întunecată, prezența culorilor poate deveni indispensabilă. Cu atât mai mult dacă este vorba de o cameră a unei locuințe sau de o încăpere în care se muncește, precum un birou.

Prezența plantelor în încăperi este importantă și, desigur, ele vin cu un plus de culoare, stare de bine, aer mai curat și, de ce nu, putere de concentrare.

Care sunt plantele recomandate pentru camere întunecate

Toate plantele au nevoie de lumina soarelui pentru a trăi, însă unele dintre ele sunt tolerante la umbră, ceea ce le face să fie perfecte pentru o încăpere întunecată. Pe blogul flowertime.ro regăsești o listă de plante de apartament rezistente la umbră, pe care le poți crește în încăperile slab luminate ca să te bucuri de natură atât de aproape de tine. Cele mai multe flori de apartament sunt originare din junglă sau din pădurile tropicale, unde în mod natural cresc pe sol sau ca epifite sub coronamentul copacilor. Prin urmare, sunt adaptate la lumină redusă și se vor dezvolta cel mai frumos într-un loc umbrit din casă.

Dintre speciile de plante recomandate pentru a colora o încăpere umbrită sunt: Oxalis, Tradescantia, Aglaonema, Syngonium, precum și Dracaena.

Cum trebuie să îngrijești plantele în camere umbrite

Adaptate nativ la zonele tropicale, majoritatea florilor de apartament au nevoie de umiditate atmosferică mai ridicată decât restul plantelor. Asigură-le frecvent, zilnic sau la două zile, o pulverizare fină cu apă pe frunze. Pulverizarea va umecta și solul, deci udările trebuie să fie efectuate mai rar și cu cantități moderate de apă. Pulverizarea frunzelor este esențială în special iarna, când aerul este mai uscat datorită încălzirii spațiilor. În general, plantele rezistente la umbră se udă mai puțin decât cele așezate în plin soare, deoarece creșterea se desfășoară mai lent, iar consumul de apă este mai redus.

De obicei, florile de apartament rezistente la umbră au frunze mari sau lungi, dar subțiri, care le permit să capteze mai multă lumină, iar aceste plante pot folosi mai mulți nutrienți regăsiți în sol. Fertilizează-le cu îngrășământ specific doar în perioada creșterilor active.

Sfaturi pentru a îmbunătăți cromatic camerele umbrite

Pe lângă plante, care sunt importante în orice cameră, obiectele de mobilier și accesoriile pot ajuta la crearea unor contraste cromatice plăcute vizual. Câteva accesorii în culori subtile sau chiar foarte evidente vor completa culorile dominante ale florilor și ajută la stabilirea bunei dispoziții. Pernele, fețele de masă, cuverturile, suporturile pentru lumânări, covoarele, toate adaugă viață și personalitate încăperii.

Ghivecele sunt utile din punct de vedere estetic, maschează vasele comerciale din plastic sau le înlocuiesc. Folosește ghivece colorate. Trei ghivece de aceeași culoare și de dimensiuni diferite arată grozav împreună. Poți încerca, de asemenea, un ghiveci mare colorat cu o plantă mare care să devină punct focal. Tonurile naturale și mai deschise sunt excelente pentru a crea o atmosferă odihnitoare.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies