Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita

Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericitaCum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita
Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita

Ai auzit atat de multe povesti despre cum sa traiesti mai sanatos si sa fii mai fericita si mai impacata cu tine

Ai auzit atat de multe povesti despre cum sa traiesti mai sanatos si sa fii mai fericita si mai impacata cu tine. Cunosti teoria. Totusi, practica iti esueaza mereu. Adoptarea unor noi obiceiuri in stilul tau de viata deja aglomerat poate fi o adevarata provocare. Ca sa adopti obiceiuri noi si sanatoase, trebuie in primul rand sa renunti la altele puternic intiparite in tine, care nu iti fac nimic bine.

Spune Adio acestor obiceiuri si poti deveni cea mai buna si mai sanatoasa varianta a ta:

Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita
Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita[Sursa foto: PixaBay]

Delasarea si absenta motivatiei

Cel mai important obicei prost al tau la care trebuie sa incepi sa lucrezi si sa faci o schimbare este fix mentalitatea ta. Felul in care iti doresti diverse dar esti atat de delasatoare, felul in care ai vrea una si alta dar pur si simplu nu iti gasesti motivatia sa o faci.

Schimbarea incepe cu felul in care gandesti.

Culcatul tarziu

Un impact major asupra starii tale de delasare si lipsa de motivatie il are oboseala. Daca nu dormi suficient, corpul tau si creierul tau nu sunt odihnite si este foarte greu sa functionezi corespunzator si sa faci fata cu succes a tot ceea ce este in viata ta. Lipsa somnului poate provoca pofte inutile, iti poate afecta negativ metabolismul, creste nivelul de stres si iti poate dezorganiza viata.

Consumul de alimente procesate

Gustarile tale delicioase de care te bucuri ocazional iti ridica temporar moralul si starea de bine, urmare a cantitatii de zahar pe care o contin. Tu insa, in realitate, nu ai nevoie de acest zahar. Iti potigasi fericirea si in gustari sanatoase, care sa iti dea acelasi sentiment de satisfactie, fara sa iti afecteze sanatatea si greutatea.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Epuizarea psihica si stresul

Reducerea stresului are multe beneficii asupra sanatatii tale generale. Hormonul stresului (cortizolul) te poate face sa mananci in exces, iti afecteaza calitatea somnului si sistemul imunitar, toate acestea avand un impact negativ asupra sanatatii corpului. Si te stresezi atat de mult pentru ce? Tu stii ca vei muri? Si ghici ce! Nimeni nu te va tine minte dupa. Traiesti atat de mult ca sa ii impresionezi pe altii.

Traiesti atat de mult dupa normele sociale ale celorlalti, incat ai uitat complet ca doar o viata ai pe pamantul asta si ca tu ar trebui sa traiesti pentru tine si pentru fericirea ta.

Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita
Cum sa ai grija de tine si sa fii mai fericita[Sursa foto: PixaBay]

Sedentarismul

Daca vrei sa iti imbunatatesti viata, trebuie sa iesi din acest sedentarism. Trebuie sa iesi din acest stil de viata scaunul de la birou – canapeaua de acasa.

Pamantul are multe de oferit si viata ta inseamna mai mult de atat. Iesi cu bicicleta in natura. Daca reusesti sa transformi aceasta activitate in rutina, vei descoperi cum viata ta se va imbunatati semnificativ.

Compararea cu ceilalti

Este foarte usor sa intri in acest joc toxic. Sa vezi cum ai tai colegi de liceu au o cariera mai buna decat a ta, ori au facut deja copilul, ori au ajuns acolo in Bali, unde tu visai.

Realitatea este ca trenul vietii in care tu te afli este doar al tau si nu are nicio legatura cu al celorlalti. Fiecare are ritmul lui de a face lucrurile. In plus, sa te uiti pe Facebook si pe Instagram de cat de fericiti sunt cu totii este o capcana imensa. Nimeni nu vorbeste despre problemele sale acolo si nici nu o va face vreodata. Si doar pentru ca nu urmaresti probleme pe Facebook, asta nu inseamna ca nu exista in vietile acelor persoane. Par vietile lor perfecte. Realitatea este ca nu sunt. Si, decat sa te uiti la vietile lor, adica o pierdere de timp, mai bine te uiti la a ta si te gandesti la cum sa o faci mai buna.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Citeste si: Trasaturile feminine pe care barbatii le adora: cum sa fii de-a dreptul irezistibila

Citeste si: Oamenii care fac ASTA sunt cei mai fericiți, arată studiile

 

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies