Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat

Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat
Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat

Care a fost ultima data cand ai avut grija de organismul tau si ai trecut printr-un proces de detoxifiere?

Care a fost ultima data cand ai avut grija de organismul tau si ai trecut printr-un proces de detoxifiere? Sau ai consumat mai degraba multa cafea, zahar si prea multe fainoase, astfel ca efectele adverse ale acestor excese au inceput sa se resimta sub forma de dureri?  O digestie sanatoasa nu inseamna doar o viata lipsita de crampe abdominale, balonare si constipatie. Sistemul digestiv influenteaza tot organismul, inclusiv echilibrul hormonal, aspect esential pentru sanatatea femeii.

Iata cateva recomandari pe care ar trebui sa le respecti, daca iti doresti o detoxifiere asupra corpului tau si sa te simti mai bine.

Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat
Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat[Sursa foto: PixaBay]

Ia suplimente cu prebiotice, probiotice si antioxidanti

Orice medic gastroenterolog iti va spune sa incluzi in alimentatie 3 elemente de baza pentru un sistem digestiv sanatos. Vorbim despre suplimentele cu prebiotice, probiotice si antioxidanti.  Prebioticele si probioticele ajuta la mentinerea unui sistem digestiv mai sanatos prin eliminarea toxinelor.

Poti include in alimentatia ta usturoi, fasole, linte, mazare si grau integral. Nu uita de alimente fermentate precum iaurt si muraturi. Antioxidantii te ajuta enorm in combaterea stresului oxidativ si sunt esentiali pentru organism. Consuma cu incredere turmeric, zmeura, afine, spanac, ciocolata neagra, somon, ardei gras. Toate aceste alimente te vor ajuta sa ai o digestie mai sanatoasa.

Practica miscarea cat mai des

Obiectivele marete de fitness sunt cel mai probabil inutile si mai rau te frustreaza.

Ar trebui mai degraba sa optezi pentru cele mai simple activitati, cu mar fi sa urci pe scari acasa mereu, daca nu locuiesti mai sus de 4, sa faci plimbari in aer liber cu prietenele tale, o sesiune de yoga. Sunt atatea activitati pe care le poti incerca si care nu te vor frustra. Te vor ajuta mult la digestie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat
Cum sa ai o digestie usoara si un abdomen plat[Sursa foto: PixaBay]

Apeleaza la cateva tehnici de relaxare

Stresul afecteaza foarte multe functii ale corpului, printre care si digestia. Constipatia, diareea sau disconfortul la nivel abdominal iti pot ingreuna viata si da, pot aparea de la stres. Cauta sa te relaxezi un pic mai mult si adu-ti aminte ca viata este frumoasa si ai multe motive pentru care sa traiesti.

Citeste si: Top 3 diete care dau rezultate imediat

Citeste si: Ce ingredient trebuie pus în mâncarea de fasole pentru a nu te balona

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies