Cum sa ai o locuinta cu personalitate. 5 idei de design pe care orice femeie cu atitudine le va adora

Cum sa ai o locuinta cu personalitate. 5 idei de design pe care orice femeie cu atitudine le va adora
Cum sa ai o locuinta cu personalitate. 5 idei de design pe care orice femeie cu atitudine le va adora

Locuinta ta este o expresie a personalitatii tale, iar ea trebuie sa iti reflecte intocmai stilul si gusturile, astfel incat cei care iti calca pragul sa te identifice cu designul locuintei tale.

Sufrageria este incaperea pe care iti este cel mai la indemana sa o personalizezi, deoarece ai o gama variata de stiluri din care sa alegi.

Daca te-ai hotarat ca este timpul pentru o schimbare, noi iti recomandam cinci stiluri de design foarte in voga la momentul actual, care pot fi puse in practica simplu, cu costuri minime.

1. Designul art-deco, pentru personalitatile artistice

Stilul art-deco imbina elemente surprinzatoare si materiale precum pielea cu lemnul si cuprul, pentru a crea o imagine de ansamblu luxoasa.

Poti merge la sigur daca alegi un astfel de mobilier pentru living, care sa dea structura incaperii si sa poata fi modificat sau personalizat astfel incat sa includa culori precum verde menta, turcoaz sau nuante de portocaliu si galben. Opteaza pentru mobiler in forme geometrice neobisnuite si pluseaza cu accepsorii si decoratiuni exotice, specifice Asiei sau Africii, fie cu unele cu linii clare, din metal.
Poti finisa tot acest ansamblu cu un tablou in stilul cubist sau cu o pictura de tip mozaic sau cu modele geometrice simetrice pe unul dintre pereti.

2. Designul minimalist "less is more"

Designul minimalist a fost privit mult timp drept un stil rece si impersonal, care nu spune multe despre proprietarul locuintei. Adevarul este insa ca acest stil se potriveste ca o manusa persoanelor cu un stil de viata activ, extrem de organizate si individualiste, care cauta sa se realizeze prin fortele proprii.

Ordinea si functionalitatea sunt cuvintele care definesc cel mai bine designul minimalist. Mizeaza pe culori neutre, precum alb, negru, gri sau bej, si decoratiuni cu accente metalice, din inox sau otel. Poti sparge monotonia cromatica daca plasezi in centrul camerei un covor colorat si o masuta de cafea in dreptul canapelei, care sa confere un aer ospitalier intregii incaperi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

3.

Stilul gotic, pentru persoanele pline de mister

Ai nevoie de o personalitate puternica si neinfricata pentru a putea aplica acest stil in locuinta ta, dar si de suficient spatiu, intrucat acest gen de design arata cel mai bine in incaperile spatioase, cu pereti inalti, mai mult lungi decat late. Designul gotic este caracterizat de pereti si tavane in culori inchise de negru sau maro, bolte din lemn masiv si podele lucioase din marmura sau gresie tot in nuante inchise.

Pentru mobilier poti alege culori intense precum rosu sau purpuriu, dar si albul creeaza un contrast placut cu restul camerei. Corpurile de iluminat sunt candelabre luxoase, cu multe becuri si detalii sculptate care dau senzatia de opulenta, iar decoratiunile sunt controversate: cruci din metal, statui in forma de creaturi mitice.

4. Stilul eclectic, la granita dintre vechi si nou

Designul eclectic este perfect pentru persoanele nostalgice si boeme, dar care sunt practice si pun pret pe functionalitatea mobilierului.

Acest stil iti permite sa imbini decoratiuni si piese de mobilier vechi, reconditionate, cu unele noi, abia cumparate din magazin, si nu cere o simetrie perfecta a organizarii, ba dimpotriva. Poti imbina elemente rustice, precum o podea din lemn deschisa la culoare, cu tablouri si decoratiuni retro, in timp ce mobilierul este unul modern. Niciodata plictisitor, acest stil este potrivit mai ales persoanelor active, cameleonice, care imbratiseaza schimbarea, dar pretuiesc in acelasi timp si lucrurile din trecut.

5. Stilul japonez, o oaza de zen in locuinta ta

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Designul japonez aduce o senzatie de liniste, puritate si organizare in locuinta ta pe care cu greu le vei gasi in alta parte. Frumusetea acestui stil consta in faptul ca imbina elemente din natura, astfel incat sa te faca sa te simti ca intr-un refugiu numai de tine stiut. Liniile designului japonez sunt simple, materialele sunt usoare, iar culorile neutre sau pale, astfel incat sa iti dea o stare de liniste si calm. Plaseaza cateva abajururi in colturile camerei, o masa joasa cu un bol oval in care sa cresti un nufar, cateva plante si o usa glisanta cu detalii din bambus pentru a obtine aerul de relaxare specific designului japonez.

Tie care stil crezi ca ti s-ar potrivi cel mai bine?

Sursa foto: Shutterstock

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies