Află din rândurile următoare ce trebuie să faci ca să ai o relație frumoasă cu familia partenerului.
În multe cupluri apare problema relației pe care trebuie să o gestionezi cu socrii. De obicei, atunci când vorbim de mama partenerul și viitoarea noră pot apărea mici scântei, car dacă nu sunt potolite pot duce la un adevărat incendiu care să mistuiască relația din temelii.
Acest comportament este unul toxic pe care multe soacre îl adoptă în ideea că știu ele ce este mai bine pentru copilul lor.
În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a vorbit despre ce trebuie să facem pentru a avea o relație armonioasă cu familia partenerului.
Ce trebuie să faci atunci când socrii îți invadează spațiul personal
Citește și: Părinții și socrii influențează viața de cuplu?
În multe relații, din păcate, socrii au acea tendință de a controla relația de cuplu pe care o ai cu partenerul. Astfel, apelează la diferite dorințe pe care le au legate de relația ta și atunci în cuplu nu mai sunt implicați doar doi parteneri, așa cum ar fi normal.
„ Atunci când vom intra în relație cu un partener, vom intra automat în relație și cu toată familia. Trebuie să vedem mai întâi dacă avem aceeași valoare. Poate pentru tine familia nu este atât de importantă. Dacă suntem pe aceeași parte a valorilor, nu ar fi o problemă. Dacă pentru tine familia este foarte importantă, trebuie să văd cum mi se așază această valoare.Trebuie să fie o artă a compromisului și nu o artă a sacrificiului .”, spune specialistul în domeniu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În acest caz, este foarte important să păstrezi distanța față de familia lui și să setezi niște limite pe care ceilalți trebuie să le respecte.
Cum să ai o relație frumoasă cu familia partenerului
Citește și: Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”
Dacă vrei să construiești o relație armonioasă cu familia partenerului, care să nu îți afecteze în niciun fel relația de cuplu, este foarte important să existe respectul reciproc, care trebuie cultivat încă de la prima interacțiune.
« Ca să ai o relație bună cu partenerul, dar și cu socrii, un lucru foarte bun pe care poți să îl faci de la început este să stabilești limite, bariere.
În acest caz, trebuie să te asiguri că ai și susținerea partenerului și că el este suficient de matur astfel încât să impună și el anumite limite pe care părinții nu ar trebui să le încalce.
„ În clipa în care tu ca persoană adultă te afli ca între ciocan și nicovală, trebuie să îți dai seama că este ceva în neregulă la maturitatea ta .”, spune specialistul în domeniu.
În acest caz este foarte importantă atitudinea partenerului pe care o are față de situația creată. Dacă voi ca un cuplu bine sudat și matur în gândire faceți front comun și lucrați amândoi pe aceeași direcție astfel încât viața de cuplu să vi fie acceptată și respectată, atunci totul va decurge normal, iar la un moment dat, socrii nu vor avea altceva de făcut decât să accepte că sunteți capabili să vă trăiți singuri viața ca doi adulți responsabili ce sunteți.
„ În cazul în care ești comparată cu cea de dinaintea ta, este responsabilitatea partenerului să pună limite aici. Tu poți să ai o discuție cu partenerul tău, să-i spui lucrurile care te deranjează și să aștepți să ia măsuri .”, spune specialistul în domeniu.
Astfel, atâta timp cât cei doi parteneri au o gândire matură, impun anumite limite și se susțin unul pe altul, relația pe care o au cu socrii nu ar trebui să le afecteze în niciun fel relația de cuplu.