Cum să ai părul frumos și sănătos în timpul verii

Cum să ai părul frumos și sănătos în timpul verii
Cum să ai părul frumos și sănătos în timpul verii

Temperaturile ridicate și nivelurile mari de umiditate pot afecta sănătatea capilară, de aceea este nevoie să acorzi o atenție sporită îngrijirii părului, pentru a-l menține frumos și sănătos în timpul verii.

Din cauza căldurii și umidității, părul poate deveni uscat și poate avea un aspect deteriorat. Folosirea unor produse pentru par adecvate sezonului cald și protejarea împotriva razelor ultraviolete contribuie la menținerea firului de păr hidratat și sănătos.

 

Îți prezentăm, în rândurile următoare, câteva metode prin care poți avea grijă de părul tău în timpul sezonului estival:

Alege produsele de îngrijire adecvate

Produsele de îngrijire joacă un rol esențial în menținerea părului sănătos și frumos în perioada verii. În funcție de nevoile tale, alege un sampon anti-matreata, un șampon pentru îngrijirea părului uscat și deteriorat, un șampon pentru păr vopsit sau un șampon pentru păr gras. Dacă ai

vârfurile despicate sau te preocupă căderea părului, asigură-te că introduci în rutina de îngrijire produsele adecvate rezolvării acestor probleme.

 

Deși în timpul verii, părul se poate îngrășa mai repede (din cauza expunerii la soare ori a apei sărate), este important să respecți o rutină de spălare. Specialiștii recomandă șamponarea părului de două ori pe săptămână. Uleiurile naturale de pe scalp sunt îndepărtate dacă părul este spălat în fiecare zi, astfel că ai tendința de a repeta ritualul de îngrijire cât mai des. În cazul în care simți că părul are nevoie de o reîmprospătare, încearcă să folosești șampoane uscate.

 

Totodată, părul are nevoie de hidratare în sezonul estival, motiv pentru care este recomandată fie folosirea unui balsam, fie a unui produs 2 în 1 (șampon + balsam).

Protejează părul de razele ultraviolete

Razele solare pot afecta atât pielea, cât și părul, de aceea este indicat să acorzi o atenție deosebită vestimentației. Pentru a proteja părul de razele ultraviolete, poartă pălării cu boruri largi sau eșarfe și încearcă să eviți expunerea la soare în timpul orelor de vârf (10.00 - 16.00).

 

Când mergi la plajă, alege să stai la umbră, sub o umbrelă, și, dacă îți place să petreci timp în apă, folosește o cască de înot, astfel încât părul să fie protejat de substanțele din apa mării sau cea din piscină, care pot influența sănătatea capilară. Apa sărată și clorul pot usca părul, iar efectele negative pot fi vizibile la câteva zile distanță.

Urmează un stil de viață echilibrat

Cu toate că, în timpul vacanțelor, rutina zilnică este, de multe ori, neglijată, este necesar să ai în vedere că un stil de viață echilibrat te ajută să îți menții sănătatea întregului organism, iar excesele pot cauza daune semnificative.

 

Drept urmare, asigură-te că ai o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, și nu sări peste mesele principale. Pe de altă parte, hidratarea este vitală în timpul verii, pentru a avea un ten luminos și un păr strălucitor. Specialiștii recomandă cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi, pentru o bună funcționare a organismului.

 

Nu în ultimul rând, respectă programul de odihnă. În timpul somnului, are loc regenerarea organismului, astfel că odihna este esențială pentru a avea un corp sănătos. Așadar, încearcă să dormi între 7 și 9 ore în fiecare noapte, indiferent dacă ești în vacanță sau mergi la serviciu zi de zi.

 

În concluzie, pentru a avea părul frumos și sănătos în timpul verii, este necesar să alegi cu atenție produsele de îngrijire, să urmezi o rutină de beauty adecvată nevoilor tale, să te protejezi de razele ultraviolete și să ai un stil de viață sănătos. Totodată, este bine să eviți să folosești foarte multe produse de styling și aparate care funcționează pe bază de căldură (ondulatoare, uscătoare, plăci etc).



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies