Află care sun pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea un glow up.
Noțiunea de „glow up” se referă
Tot mai multe clipuri de pe Youtube asociază glow up-up cu o transformare care se desfășoară pe parcursul a 24-48 de ore, timp în care femeile inițiază tot felul de activități pentru a-și îmbunătăți starea de spirit. Acest proces se poate întinde și pe o perioadă mai lungă de timp, în funcție de cât de profundă îți dorești să fie schimbarea.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Machiaj pentru ochi căprui și păr brunet. Cum să îți pui în evidență ochii și părul
Ce înseamn ă mai exact Glow up?
Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi
1.Bea mai multă apă
Apa te poate ajuta să îmbunătățești aspectul pielii tale, să elimini toxinele din organism, îți potolește foamea și te ajută să scapi de kilogramele nedorite.
Citeste si: //DESCOPERĂ// 6 tunsori moderne pentru femei. Cum sa te tunzi pentru a fi in pas cu moda
2.Fă sport de 2-3 ori pe săptămână
Sportul este extrem de important atât pentru tonifiere, cât și pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Vei observa că, în scurt timp, încrederea de sine va spori considerabil. Nu trebuie neapărat să-ți investești toți banii într-un antrenor personal și să mergi la sală regulat. Poți lucra chiar la tine acasă, te poți inspira de la antrenori celebri de pe youtube și astfel, îți vei crea propriul program. Vă puteți inspira din video-urile postate de Pamela Reif sau Gabriela Whited.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: //DESCOPERĂ// 7 idei de măști de față făcute în casă în funcție de tipul de ten
3.Creează-ți o rutină de îngrijire a pielii
Dacă pielea ta arată bine, cu siguranță starea ta de spirit se va îmbunătăți considerabil. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să pui la punct un program de îngrijire bine stabilit. Specialiștii recomandă exfolierea pielii cu ajutorul unui scrub de 3 ori pe săptămână și hidratarea zilnică.
4. Mănâncă sănătos
Starea de spirit vine din interior, de aceea se spune că „ești ceea ce mănânci”. Încrederea de sine se află în directă legătură cu alimentația, întrucât aceasta poate influența tonusul și aspectul pielii tale. Nu trebuie să te gândești la o dietă strictă, trebuie să îți pui în ordine preferințele și să îți formezi propriul meniu.
Citeste si: Cum scapi de riduri folosind ingrediente naturale pentru ten, potrivit unui dermatolog
5.Updatează-ți garderoba
Dacă îți dorești să dai un refresh garderobei tale, o sesiune de shopping este binevenită oricând. Este binecunoscut faptul că femeile își schimbă starea de spirit atunci când își cumpără o piesă vestimentară nouă, care le pune în evidență.
„În acele momente de tristeţe apăsătoare, victimizarea este prima care apare: «De ce eu? De ce mie mi se întâmplă? Eu merit mai mult!». De aici, nevoia de a schimba ceva pentru a-şi demonstra că merită chiar ceea ce şi-au refuzat să-şi ofere, timp în care «s-a sacrificat pentru cineva sau ceva»”, explică psihologul Daniela Dragne-Macarie.
Este binecunoscută și terapia prin shopping, la care femeile apelează adesea pentru a scăpa de griji, pentru a depăși o perioadă dificilă în relația cu partenerul sau pur și simplu, pentru a-și schimba look-ul.
Citeste si: //DESCOPERĂ// Mască de față cu zaț de cafea și bicarbonat. Cum o prepari și ce beneficii are pentru ten
„Este binecunoscută „terapia prin shopping”, care este considerată de multe persoane, în special femei, ca fiind eficientă în reducerea stărilor de tristeţe, de neîmplinire personală. Tristeţea şi depresia sunt asociate cu lipsa de control al propriei persoane. De aceea, acest tip de terapie oferă persoanei iluzia că are propria viaţă sub control, că ea este capabilă să-şi ofere bucurii, chiar şi pentru scurt timp. Şi, deoarece este doar iluzie, odată dispărut efectul, reapare tristeţea, uneori însoţită de sentimentul de vină”, spune specialistul.
„Shoppingul oferă momente de plăcere, de interacţiune cu oamenii, de recunoaştere a propriei puteri de decizie. Există voci care susţin că e doar o evadare a femeilor în a «strica bani» pentru tot felul de lucruri inutile. Cu toate acestea, în timp s-a demonstrat că terapia prin shopping îmbunătăţeşte starea mentală. Activitatea de a cumpăra restabileşte controlul şi ajută la schimbarea în bune a stării de dispoziţie a persoanei ce îşi satisface micile plăceri vinovate ale vieţii”, completează psihologul Daniela Dragne-Macarie.