Cum să alegi mobilierul ideal pentru bucătăria ta

Cum să alegi mobilierul ideal pentru bucătăria ta
Cum să alegi mobilierul ideal pentru bucătăria ta

Pentru multe persoane, bucătăria este locul perfect nu doar pentru a lua micul dejun sau a pregăti cine savuroase, ci și un spațiu de socializare excelent.

 Multe dintre conversațiile cu prietenele cele mai bune au loc chiar aici, la o cafea sau un pahar de vin.

Dacă și pentru tine bucătăria reprezintă un astfel de loc, este important ca în amenajare să ții cont de fiecare detaliu, astfel încât să te poți bucura pe deplin de un spațiu cald și confortabil. Iată câteva amănunte de care să ții cont când alegi mobilierul ideal. 

Alege mobilier compact

Indiferent dacă bucătăria ta este de dimensiuni mai mari sau mai mici, pentru comoditate și funcționalitate este recomandat să folosești mobilier compact. Acesta este deosebit de util dacă spațiul este mic, dar arată bine și într-unul de dimensiuni mai mari. Acest lucru îți va permite, astfel, ca un perete întreg să rămână liber, și pe acest perete poți să amenajezi cu tapet sau cărămidă aparentă, pentru un efect vizual deosebit. 

Mai mult, dacă ai amplasat toată mobila doar pe una dintre laturi, poți folosi latura opusă doar pentru a instala o masă cu scaune, unde să te bucuri de tot confortul dorit. 

Optează pentru scaune moderne, în culori vii

Oricare ar fi stilul de amenajare al locuinței tale, poți adăuga un vibe modern dacă optezi pentru seturi de mese și scaune pentru bucătărie în culori și texturi diferite. Toate acestea pot arăta altfel chiar decât corpurile de mobilă, important este să aibă un look elegant și în trend.

De exemplu, o masă albă sau gri deschis va fi interesant completată de niște scaune chic din catifea. Chiar dacă acestea necesită grijă mai mare, vei vedea că pot fi întreținute cu ușurință, astfel încât să nu-ți faci griji din acest motiv. Aspectul lor, în schimb, merită toată atenția, pentru că te vei bucura de confort, dar și de un rafinament sporit.

Alege mobilierul în funcție de stilul de amenajare din restul casei

Dacă bucătăria ta este dispusă într-un concept de tip open space, este important să integrezi mobila astfel încât să se potrivească stilului de amenajare din restul locuinței. Chiar dacă mobilierul de aici este realizat din materiale moderne și funcționale precum lemn sau MDF finisat, poți alege o gamă cromatică în care totul să se integreze armonios cu cele din restul locuinței.

Alege mobilă versatilă și cu spații încorporate

Indiferent de dimensiunea bucătăriei, câteva piese de mobilă versatile te vor ajuta să te bucuri de un spațiu versatil, multifuncțional. De exemplu, o masă pliabilă, cu roți, este excelentă pentru a fi folosită doar la nevoie, iar mobilierul care dispune de cât mai multe funcții este ideal pentru nevoile oricărei familii moderne.

Astfel, poți alege dulapuri sau rafturi cu etajere incorporate, pliabile sau rotative, cabinete cu uși semiautomate și multe alte funcțiuni suplimentare. 

Oricare dintre aceste opțiuni de mobilier de bucătărie îți vor spori confortul și te vor ajuta să te bucuri de un spațiu modern, funcțional, unde prietenii se vor simți bineveniți iar pasiunile tale culinare se pot materializa oricând!



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies