Cum sa alegi ochelarii de soare perfecti

Cum sa alegi ochelarii de soare perfecti
Cum sa alegi ochelarii de soare perfecti

In ziua de astazi, ochelarii de soare se gasesc in numeroase magazine, varietatea de modele, culori si calitate fiind una destul de mare.

Pentru a fi sigur ca nu alegi o pereche de ochelari care nu se vor potrivi pe viitor stilului tau sau nevoilor pe care le ai, Lensa ne spune care sunt principalele criterii dupa care poti alege perechea sau perechile perfecte!

Tipuri de ochelari de soare

    In general, exista trei tipuri de ochelari de soare, caracterizate mai ales in functie de momentele in care sunt purtati.

Acestea sunt:

Ochelarii de soare de tip casual. Acest tip de ochelari de soare sunt ideali pentru a fi utilizati in activitatile de zi cu zi. Astfel, va puteti proteja de soare in timp ce va plimbati sau conduceti.

Atentie insa ca ochelarii de soare casual nu pot face fata gradului de intensitate al luminii in momentele in care practicati sporturi extreme.

Ochelarii de soare de tip sport. Acesti ochelari sunt conceputi special pentru a iti garanta un plus de confort din punct de vedere vizual in timp ce practici diverse activitati sportive precum jogging, ciclism sau drumetii.

Materialele din care sunt fabricati acesti ochelari de soare sunt unele de o calitate inalta, astfel incat ochelarii sa reziste la diverse impacturi. In plus, de regula, ochelarii de soare sport prezinta mici buretei care ii ajuta sa stea fixati pe nas si sa nu alunece, chiar si in cazul aparitiei transpiratiei.

Ochelarii de soare pentru zapada. Acesti ochelari au lentile special create pentru a proteja

ochii de luminea prea intensa care se reflecta de regula pe suprafata zapezii. De asemenea, unii ochelari de soare din aceasta categorie au incluse niste extensii laterale pentru a impiedica lumina sa patrunda prin acea zona.

Lentilele ochelarilor de soare – tipuri, nuante si materiale

    Lentilele ochelarilor de soare reprezinta poate cea mai importanta parte, calitatea acestora oferindu-ti o protectie sporita sau mai redusa in fata razelor soarelui.

    In functie de preferinte sau necesitati, poti alege intre urmatoarele tipuri de lentile:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Lentilele polarizate sunt unele calitative, reducand substantial patrunderea luminii in ochi.

Astfel, acestea iti permit sa practici in siguranta activitati precum ciclismul sau sofatul.

De regula, lentilele polarizate se gasesc in nuante de verde, maro si gri. Atentie insa la gradul de intensitate al nuantei lentile. Spre exemplu, daca lentila este prea inchisa la culoare, iti va fi afectata vizibilitatea in momentul conducerii masinii.

Lentile fotocromatice, denumite si heliomate, sunt lentilele care se inchid sau se deschid la

culoarea in functie de intensitatea luminii. Avantajul acestor lentile este acela ca iti permit sa folosesti ochelarii de vedere si pentru a te proteja de soare. Totusi, tine cont de faptul ca lentilele fotocromatice nu actioneaza in interiorul masinii deoarece parbrizul blocheaza trecerea razelor ultraviolete.

Lentilele interschimbabile sau detasabile sunt o solutie practica pentru ochelarii de soare care permit schimbarea si adaptarea lentilelor in functie de activitatile pe care le faci.

Pe langa tipul de lentila, nuanta acestora iti poate afecta sau nu vizibilitatea in anumite situatii. Lentilele sunt disponibile in urmatoarele nuante:

Nuante inchise precum maro, gri, verde. Acestea sunt potrivite pentru a fi purtate in activitatile obisnuite de zi cu zi. Nuantele de gri sau verde iti permit sa ai o vedere clara, fara a denatura culorile obiectelor din jur. Pe de alta parte, lentilele maro schimba intr-o mica masura culorile din jur.

Nuantele deschise precum galben, auriu, chihlimbar sau roz sunt potrivite in cazul in care lumina este una moderata spre scazuta. Printre avantajele acestora se numara sporirea contrastelor in conditii mai dificile sau imbunatatirea vizibilitatii obiectelor din jur. Ochelarii de soare cu astfel de lentile sunt recomandati sa fie purtati mai ales atunci cand practici diverse sporturi de iarna.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Un alt aspect important in ceea ce priveste lentilele ochelarilor de soare il reprezinta materialul din care acestea sunt fabricate. In functie de acesta sunt conditionate aspecte precum vizibilitatea, greutatea, rezistenta sau costul ochelarilor. Iata tipurile de materiale existente in cazul lentilelor: sticla, poliuretan, policarbonat sau acril.

Ramele ochelarilor de soare – materiale si culori

    Materialele din care pot fi confectionate ramele ochelarilor de soare pot fi de mai multe tipuri precum metal, nylon sau acetat.

Totodata, culoarea ramelor trebuie aleasa atat in frunctie de nuanta tenului sau a parului tau, cat si in functie de ocaziile in care ii vei purta – pentru tinutele casual fiind recomandate culori neutre, iar pentru momentele in care mergi la plaja sau la festivaluri fiind indicate culorile mai puternice si indraznete.

Cum iti dai seama daca ochelarii de soare ti se potrivesc?

    Pentru a reusi sa iti dai seama cat mai bine daca ochelarii de soare ti se potrivesc sau nu, iata cateva sfaturi de care poti tine cont atunci cand ii probezi:

Ramele ochelarilor ar trebui sa se aseze in mod perfect in raport cu nasul si urechile tale, fara a le jena in vreun fel;

Este bine ca ramele ochelarilor sa fie suficient de usoare astfel sa nu existe un proces de miscare excesiva intre nas si urechi;

Ochelarii de soare trebuie sa aiba o greutate distribuita in mod uniform intre nas si urechi;

Evita ochelarii de soare in cazul in care genele tale se ating de lentilele sau ramele acestora;

Orienteaza-te dupa ochelarii de soare pe care ii poti regla in anumite puncte cheie in functie de nevoile si caracteristicile fetei tale.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Chipul Maiei Morgenstern într-o catedrală din Bogota! Locul unde credincioșii se roagă și aprind lumânări

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies