Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj

cum sa aplici protectie solara
Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj

Protecția solară trebuie să existe întotdeauna pe pielea noastră. Însă știați cum o puteți aplica în timp ce purtați machiaj? 

Aflați în rândurile următoare, de ce este atât de importantă protecția solară, dacă aceasta se poate aplica sub machiaj, dacă este suficientă sau nu protecția solară existentă în fondul de ten, dar și cum se poate aplica aceasta înainte de machiaj, dar și după.

 

De ce este SPF atât de important? Cum funcționează?

Protecția solară este extrem de importantă pentru pielea noastră indiferent de anotimp, dat fiind faptul că ne poate proteja pielea de razele ultraviolete ale soarelui, cele de tip UVA

sunt cele care pot pătrunde destul de adânc în pielea noastră și ne pot provoca pete, riduri sau hiperpigmentare, cele de tip UVB sunt cele care produc arsuri solare și chiar cancer de piele. Astfel, odată ce vom aplica protecția solară pe pielea noastră, cea care conține substanțe chimice anorganice, poate devia atât razele UVA, cât și pe cele UVB. Prin urmare, specialiștii recomandă să utilizăm o loțiune cu protecție solară care deține un SPF între 15 și 50.

Cu toate acestea, și dacă obișnuim să ne aplicăm o loțiune cu protecție solară, există totuși anumite raze ultraviolete care tot vor trece prin crema de protecție solară și vor ajunge la pielea noastră, astfel încât, numărul reprezentat de un SPF, reprezintă totodată un indicator al timpului în care pielea ajunge să se înroșească sub soare.

Citește și: Strălucește în Iarnă: Secretul unei Pielii Radiante în Sezonul Rece

protectie solara aplicata dupa machiaj
Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: 5 trucuri despre îngrijirea pielii pe care mi-aș fi dorit să le știu la 20 de ani

Cremă de protecție solară sub machiaj: funcționează?

Există și momente în care, alegem să aplicăm crema de protecție solară sub machiajul nostru de zi cu zi, și ajungem la întrebarea dacă aceasta își face efectul și așa sau nu.

Cu toate acestea, specialiștii sunt cei care confirmă faptul că această cremă cu protecție solară poate funcționa chiar și dacă este aplicată sub machiajul nostru, însă cu toate acestea ar trebui să ne asigurăm că această cremă care deține protecție solară este potrivită pentru tipul nostru de ten.

De asemenea, există 2 modalități prin intermediul cărora putem aplica protecția solară înainte de a aplica machiaj, mai exact, putem folosi o cremă hidratantă care deține în compoziția sa SPF sau putem aplica direct o protecție solară facială.

În cazul în care alegeți să folosiți o protecție solară facială, ar trebui să utilizați deasupra acesteia un primer, iar în cazul în care alegeți să folosiți o cremă hidratantă care deține SPF, trebuie să achiziționați una care este special preparată pentru pielea tenului.

De asemenea, pentru a vă asigura că protecția solară își va face treaba în continuare, ar trebui să vă asigurați că cea aleasă deține următoarele ingrediente sau măcar unele dintre ele, printre care se află și oxizii de zinc, dioxid de titan, avobenzona.

Aceștia 3 vă pot oferi protecția solară fizică și poate reflecta de asemenea razele ultraviolete, nu irită pielea, unele absorb razele ultraviolete și le descompun.

protectie solara aplicata inainte de machiaj
Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu este SPF-ul din fond de ten suficient?

În zilele noastre, există nenumărate produse de fond ten care dețin în compoziția lor SPF. Astfel, apare automat și întrebarea legată de suficiența sau insuficiența protecției solare din aceste produse. Cu toate acestea, se pare că se recomandă chiar de către specialiști să aplicăm totuși un strat de protecție solară sub machiajul nostru, mai exact sub fondul de ten aplicat, aspect care ne oferă totodată o bază mult mai bună pentru machiajul nostru. Se recomandă totuși că atât după aplicarea protecției solare, cât și a machiajului, să așteptăm timp de câteva minute, timp în care crema cu protecție solară se va stabili pe fața noastră, înainte de a aplica machiajul.

beneficii protectie solara
Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj[Sursa foto: freepik]

Câteva sfaturi pentru a utiliza protecție solară cu machiaj

  • Pregătește-ți pielea- aplicați protecție solară pe toată fața și pe gât și masați bine, în special în anumite zone, precum fruntea, lângă linia părului, părțile laterale ale obrajilor și linia maxilarului. Protecția solară trebuie aplicată din exteriorul feței către interior, iar imediat după ce a fost aplicat un strat de bază, trebuie să mai aplicați o cantitate mică pe zonele menționate.
  • Aplicați primer- protecția solară trebuie să fie aplicată înainte de a aplica primer-ul, acesta fiind o completare a bazei de machiaj
  • Utilizați o cremă hidratantă colorată cu SPF- această cremă se recomandă în special dacă aveți pielea sensibilă, alegând în locul unui fond de ten obișnuit, un BB sau CC cream, care poate avea chiar și SPF
  • Aplicați fond de ten- în cazul în care nu ați optat pentru o cremă hidratantă colorată, BB sau CC cream, puteți oricând să aplicați fondul de ten obișnuit
  • Finalizează-ți aspectul cu un spray de fixare- odată ce ne-am asigurat că stratul de crema cu protecție solară este bine distribuit și-a absorbit în pielea noastră, iar apoi am aplicat și crema hidratantă colorată sau fondul de ten, nu trebuie să uităm să aplicăm și un spray de fixare care deține în compoziția sa SPF, care va adăuga un strat suplimentar de protecție solară.

protectie solara
Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj[Sursa foto: freepik]

Cum se aplică protecție solară peste machiaj

  • Puneți puțină pudră peste machiaj- există chiar și anumite pudre cu protecție solară, care se pot aplica peste machiaj, atât pe ten cât și pe gât. Acestea sunt deseori rezistente la apă și oferă machiajului un aspect finisat, controlând în același timp și uleiul facial.
  • Spray de protecție solară pentru față peste machiaj- Spray-ul cu protecție solară de fixare, se poate aplica în orice moment, atât înainte de a aplica machiajul, cât și după ce l-am aplicat, fiind pulverizat cu generozitate, astfel încât să vă asigurați că protecția solară a acoperit toată suprafața tenului și a gâtului. Se recomandă totuși să nu vă atingeți fața până în momentul în care acesta nu s-a uscat complet, iar imediat apoi dacă doriți, îl puteți acoperi cu puțină pudră translucidă.
  • Încercați o pudră compactă cu SPF- În cazul în care nu preferați să utilizați produse de machiaj lichide sau cremoase, puteți alege să utilizați o pudră compactă care deține în compoziția sa SPF, fiind recomandat chiar să alegeți una care oferă protecție solară cu spectru larg și este rezistentă la apă.
  • Utilizați machiaj mineral- de asemenea, puteți utiliza chiar și o pudră de fond de ten mineral care deține în compoziția sa SPF, în cazul în care intenționați să petreceți mai mult timp în afara casei. Ca orice altă pudră, și aceasta se recomandă să acopere toate zonele feței, dar și gâtul, pentru a reduce uleiul și a ajuta la creșterea protecției solare.
  • Purtați o pudră translucidă- se recomandă să utilizați chiar și o pudră translucidă care deține în compoziția sa SPF, pentru a o folosi în orice moment al zilei pentru a vă retușa fața și gâtul, dar și pentru a vă asigura că aplicați un alt strat de protecție solară pe ten.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

beneficii spf
Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

5 trucuri despre îngrijirea pielii pe care mi-aș fi dorit să le știu la 20 de ani

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies