Cum sa arati perfect la balul de absolvire. 7 idei care te vor scoate din anonimat

Cum sa arati perfect la balul de absolvire. 7 idei care te vor scoate din anonimat
Cum sa arati perfect la balul de absolvire. 7 idei care te vor scoate din anonimat

Balul de absolvire marcheaza un moment extrem de important, dar si emotionant pentru orice fata. Este clipa in care te desparti de colegi si pornesti pe un nou drum cu mult entuziasm, dar si cu putina teama. Si pentru ca vei vrea sa arati impecabil in seara balului, noi ti-am pregatit cateva sfaturi pentru ca aparitia ta sa fie una memorabila, de care sa fii mandra si peste ani, cand vei privi cu nostalgie fotografiile si vei rememora cele mai frumoase clipe.

Una dintre cele mai mari provocari este sa alegi rochia potrivita pentru tine. Indiferent ca iti doresti o rochie lunga, una de dimensiuni medii sau scurta, cel mai important este sa se potriveasca siluetei tale si sa iti scoata in evidenta atuurile. Trebuie sa tii cont ca iti va fi greu sa mai gasesti ocazii in care sa porti o rochie lunga, asa ca daca planuiesti sa mai imbraci tinuta de bal, cel mai bine este sa iti iei o astfel de rochie de ocazie chic, cu o palma deasupra genunchiului.

Fereste-te de hainele extrem de scurte sau mulate, care dezvaluie mai mult decat trebuie in fata colegilor si a profesorilor.

Lenjeria pe care o vei purta, este bine sa o alegi dupa ce ti-ai gasit rochia. Daca ai o tinuta fara bretele, atunci alege un sutien cu bretele detasabile sau transparente. O rochie cu spatele gol poate fi purtata si fara sutien, daca bustul iti permite asta, insa pentru a evita incidentele vestimentare, poti alege unul care se lipeste pe sani.

O rochie din material vaporos va scoate in evidenta cusaturile sau dantela lenjeriei, asa ca iti poti lua unele special concepute. Mergi in cabina si probeaza tot ce cumperi cu rochia, pentru a fi sigura ca faci alegerile corecte.

Pantofii pe care ii alegi trebuie sa fie, in primul rand, suficient de comozi incat sa poti merge pe ei si sa poti dansa pana dimineata, fara sa simti nevoia sa te descalti.

Daca nu mergi des pe tocuri, ar fi bine sa exersezi celebrul truc cu cartea pe cap, pentru a capata postura necesara si a invata cum sa calci corect. De asemenea, poarta pantofii cateva ore prin casa, zilnic, pentru ca materialul sa se lase putin si sa nu faci bataturi.

Modelul si culoarea pantofilor trebuie sa se potriveasca, desigur cu rochia, dar si cu locul in care are loc festivitatea.

O rochie neagra, simpla, arata grozav cu o pereche de pantofi intr-o nuanta tare, completata de accesorii cu detalii in aceeasi culoare. Singura regula de care trebuie sa tii cont este sa nu iti incarci prea mult tinuta, asa ca daca optezi pentru pantofi foarte colorati, care ies in evidenta, tine-te departe de bijuteriile opulente.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Accesoriile pe care le vei purta trebuie sa-ti puna rochia in valoare, nu sa o eclipseze.

Daca ai ales o rochie dintr-un material pretentios sau una cu detalii si broderii, accesoriile trebuie doar sa completeze tinuta, fara sa o incarce. Pentru rochiile simple alege perlele sau un colier supradimensionat, daca vrei sa faci o impresie puternica, si o bratara de efect. Daca vrei sa porti cercei mari, renunta la colier, iar daca iti pui bratari, renunta la inele. La final, cand te privesti in oglinda, impresia generala trebuie sa fie de echilibru si armonie intre elementele care iti compun tinuta, asa ca cere si o a doua parere inainte sa iesi din casa.

La o ocazie precum aceasta, nu vei mai avea nevoie de geanta ta imensa in care au intrat pana acum cursurile si caietele. Inlocuieste-o cu un clutch in care sa iti tii telefonul, cheile, banii si eventual cateva produse cosmetice, in cazul in care ai nevoie sa iti reimprospatezi machiajul in timpul serii.

In ceea ce priveste machiajul si coafura, balul este oportunitatea perfecta pentru a te lasa pe mana unor profesionisti, insa tine cont ca este o perioada aglomerata, asa ca programeaza-ti din timp vizitele la makeup artist si hair stylist.

Un machiaj smoky eyes este potrivit pentru o seara precum aceasta, in timp ce coafura trebuie sa fie una usor de reimprospatat pe parcursul serii.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Cel mai important in seara balului de absolvire este sa te simti confortabil in pielea ta, asa ca nu experimenta acum cu stiluri noi, daca ai senzatia ca nu ti se potrivesc si ramai fidela culorilor si modelelor de rochii despre care stii sigur ca te avantajeaza. Nu uita sa-ti completezi tinuta cu o atitudine pe masura si un zambet larg si sa te bucuri de timpul petrecut in compania colegilor si prietenilor tai.

Sursa foto: Shutterstock



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies