Iată ce să faci cu uleiul de la gătit și unde îl poți arunca.
Doamnele și domnișoarele petrec cel mai mult timp în bucătărie, fie că pregătesc un preparat mai complicat sau micul dejun. De la cartofi prăjiți, la carne, legume sau pește, uleiul este ingredientul principal pentru aproape toate mâncărurile, iar cel care ne rămâne în tigaie, de cele mai multe ori este aruncat în chiuvetă. În cazul în care nu știai, aceasta nu este cea mai bună metodă de a scăpa de uleiul folosit și nu trebuie niciodată turnat în țevile de scurgere.
Cum să aruncați corect uleiul folosit
Citește și: Cum să folosești lămâia pentru a curăța chiuveta de inox din bucătărie
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Greșeli în bucătărie pe care le poți îndrepta cu ajutorul unor ingrediente
Dacă și vouă v-a rămas uleiul de la gătit, tot ce trebuie să faceți este să puneți mai multe pungi una în cealaltă, apoi să turnați uleiul pe care nu-l mai folosiți, să legați foarte bine punga și să-l depozitați la gunoi. Chiar dacă până acum ați turnat uleiul în chiuvetă, nu trebuie să mai faci acest lucru, fiind valabil cu toate lichidele ce conțin grăsime.
Când uleiul fierbinte se răcește, ajunge să se solidifice și se lipește de pereții interiori ai țevilor de bucătărie, iar în cele din urmă, odată cu trecerea timpului, acestea se vor înfunda sau chiar se vor sparge, ducând la inundații. Totodată, dacă vreți să aveți mai multă grijă de mediul înconjurător, puteți să aduceți uleiul la un centru de reciclare, deoarece anumite companii se ocupă de acest aspect, trimițându-l la rafinării pentru a fi prelucrat.Cum să depozitați uleiul pentru a fi refolosit la mâncare
Gospodinele care își doresc să refolosească uleiul și pentru alte preparate, trebuie să aibă în vedere câteva aspecte. În primul rând, strecurați uleiul atunci când vine vorba de o altă utilizare, pentru a nu rămâne particule din mâncarea gătită în el. După ce l-ați strecurat, depozitați uleiul într-un recipient cu capac, la temperatura camerei sau la frigider.