Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru

Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru
Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru

Află din rândurile următoare cum poți folosi ceaiul negru pentru a ascunde părul gri.

Odată cu trecerea timpului își fac treptat apariția primele fire de păr gri, care ulterior se transformă în alb. În timp ce unele persoane le îmbrățișează cu brațele deschise și acceptă schimbările care se produs asupra corpului și implicit a părului, există și alte persoane care își doresc să le ascundă. Pe piață există numeroase modalități prin intermediul cărora poți să scapi de firele de păr încărunțite.

Fie că alegi produsele de tipul nuanțator sau vopsea, acestea își vor face treaba cu siguranță. Cu toate acestea, vopsitul la salon sau poate și acasă, în cazul în care vrei să folosești o vopsea de calitate, poate fi destul de costisitor.

În acest caz, trebuie să știi că există o soluție naturală ce te poate scăpa de firele de păr gri. Este vorba de ceaiul negru.

Descoperă din rândurile următoare cum poți să îl folosești pentru a ascunde părul gri în mod natural și bucură-te de beneficiile pe care această băutură le are asupra părului tău.

Ceai negru pentru părul gri

Citește și: Cum să faci un balsam cu ulei de cocos, ideal pentru păr gri. Trucul de frumusețe ușor și ieftin

Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru
Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru[Sursa foto: freepik]

Citește și: Mască naturală pe bază de miere și scorțișoară! Trucul prin care doamnele pot ascunde firele de păr albe

Ceaiul negru are în spate o istorie impresionantă în domeniul frumuseții. Mai exact, vopseaua de păr cu ceai negru a fost folosită de secole, reprezentând o metodă tradițională folosită pentru vopsirea părului gri în țări

Se pare că ceaiul negru pentru vopsirea părului nu este atât de nou pe scena frumuseții.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Adică, era nou pentru noi când l-am încercat! Dar la nivel mondial, vopseaua de păr cu ceai negru a fost folosită de secole pentru vopsirea părului gri în țări precum China și India.

Această metodă a devenit celebră datorită faptului că este o modalitate naturală și non-toxică de a-ți vopsi părul.

Cu toate acestea, este important de precizat faptul că efectul de vopsire al ceaiului negru asupra părului nu este permanent. Acesta se va duce după câteva spălări, dar poți repeta procesul. Vopsirea cu ceai negru nu numai că te va scăpa de firele de păr încărunțite, dar va avea și beneficii spectaculoase asupra firului de păr.

Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru

Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru
Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru[Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • 3 căni cu apă;
  • 4 plicuri de ceai negru.

Mod de preparare:

Puneți apa într-o oală și lăsați-o pe foc până când ajunge la punctul de fierbere.

Ulterior, luați oala de pe foc, adăugați pliculețele de ceai și lăsați-le să se infuzeze cel puțin o oră. Puteți să le lăsați la infuzat cu capacul pus până când se răcești complet, iar apoi pentru a accelera procesul, puteți îndepărta capacul.

După ce s-a răcit, transferați ceaiul într-o sticlă cu pulverizator, pentru o aplicare ușoară, și păstrați la frigider până când este gata de utilizare.

Mod de folosire:

Cea mai bună metodă de a folosi ceaiul negru pentru a ascunde firele de păr gri este să-l stropești pe păr cu ajutorul pulverizatorului. După ce te șamponezi așa cum faci de obicei, înainte de a folosi balsamul de păr, pulverizează o cantitate generoasă de ceai negru pe păr și lasă-l să acționeze timp de 3-5 minute. Cu cât mai mult este lăsat să acționeze, cu atât mai bine se vor vedea rezultatele.

După ce ai lăsat ceaiul negru să acționeze, tot ce trebuie să faci este să clătești părul și să aplici balsam. Apoi, îl poți lăsa să se usuce în mod natural sau poți folosi uscătorul de păr.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Beneficiile ceaiului negru asupra părului

Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru
Cum să ascunzi părul gri în mod natural cu ceai negru[Sursa foto: freepik]

Vopsește în mod natural părul gri

Efectul de vopsire al ceaiului negru provine din taninurile care se regăsesc în frunzele de ceai. Astfel, procesul de vopsire se desfășoară în mod natural și non-toxic, fără a deteriora firul de păr.

Adaugă strălucire și îl hidratează

Pe lângă faptul că ceaiul negru te ajută să ascunzi firele de păr gri, acesta are și efecte spectaculoase asupra firului de păr, contribuind la sănătatea sa. Astfel, taninurile de ceai negru ajută la revigorarea părului, adăugând putere și vitalitate podoabei capilare.

Poate stimula creșterea părului

Cantitatea de cofeină pe care o conține ceaiul negru poate stimula creșterea firului de păr. Astfel, dacă folosești în mod regulat ceai negru ca tratament, pe care îl aplici la rădăcină, părul tău va crește mai rapid și mai puternic.

Antioxidanți naturali pentru păr

Ceaiul negru are o cantitate semnificativă de antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liber și previne deteriorarea firelor de păr.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Șampon pentru nuanțarea părului gri, chiar la tine acasă! Trucul pentru femeile care își doresc o culoare radiantă pentru părul lor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies