Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă

Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă
Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă

De cele mai multe ori, oamenii aud tot felul de mituri despre îngrijirea corectă a tenului. Însă, cele mai multe dintre ele nu au nicio dovadă științifică sau medicală că vor funcționa. Află din rândurile de mai jos cum putem avea o rutină de skincare cât mai corectă!

Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV pentru a vorbi despre cum să avem o rutină de îngrijire a tenului cât mai corectă.

Demontarea miturilor din mediul online

1. Dacă bem foarte multă apă, vom avea o piele hidratată.

Fals. Este necesar să consumăm multă apă deoarece aceasta ajută la sănătatea corpului. Însă, dacă persoanele au genetic o piele uscată, nu o să devină mai hidratată, chiar dacă se consumă 4 litri de apă pe zi, deoarece hidratarea pielii este dată de numărul și

activitatea glandelor sebacee, mai precis sebumul pe care pielea îl produce, și care izolează apa în țesuturi astfel încât să nu se piardă.

“Primul mit este dacă bem foarte multă apă, vom avea o piele hidratată. Este evident extrem de important să bem destulă apă, ne ajută în sănătatea corpului. Dacă noi avem genetic o piele uscată, nu o să o simțim mai catifelată, mai hidratată, chiar dacă bem 4 litri de apă.

Hidratarea pielii este dată de numărul si activitatea glandelor sebacee, adică acel sebum, acea grăsime pe care pielea o produce, și care izolează apa în țesuturi astfel încât noi să nu o pierdem. Deci nu este o legătură directă între uscăciunea pielii și cantitatea de apă consumată”, a spus specialistul.

Citește și: Totul despre fiolele de înfrumusețare

Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire

2. Crema de zi nu trebuie să fie folosită de la vârste fragede, în perioada adolescenței.

Fals. Multe persoane pot folosi chiar și creme pentru bebeluși. Nevoile pe care le are pielea sunt extrem de diferite, și fiecare om trebuie să se adapteze la fiecare perioadă a vieții sale.

“Nu este adevărat, sunt situații în care începem să folosim cremă hidratantă de la bebeluși. Nevoile pielii sunt diferite și ne adaptăm la fiecare perioadă a vieții în parte”, a mai spus ea.

3. Dacă avem tenul gras, nu este nevoie să folosim o cremă hidratantă.

Fals. Crema poate fi utilizată pe tenul gras, bineînțeles, aleasă așa cum trebuie, mai exact, să scrie pe etichetă că este pentru un ten mixt-gras, deoarece altfel tendința va fi să se facă coșuri.

“Este necesar să folosim cremă hidratantă, inclusiv pentru tenul gras, doar să le alegem așa cum trebuie, adică să scrie pe etichetă că este pentru ten mixt-gras, pentru că altfel tendința va fi să facem coșuri”, a mai precizat dermatogul.

Citește și: Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente extrem de sănătoase care îți ajuta tenul. Sunt dovedite științific

4. Pielea se obișnuiește cu produsele de îngrijire, de asta este bine să le schimbăm regulat.

Fals. Pielea fiecărei persoane trece prin diferite perioade și suferă anumite modificări. Este normal ca o cremă folosită la 20 de ani să nu mai fie potrivită la 40 de ani.

Însă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să existe o ciclicitate în care odată la câteva luni să se schimbe crema. Așadar, un produs poate fi folosit pe termen lung, atâta timp cât este potrivit.

“Este un mit acest lucru, pielea în anumite perioade ale vieții suferă modificări, adică trecem prin diferite perioade și este firesc ca o cremă pe care am început să folosim la 20 de ani să nu mai fie potrivită la 40. Asta nu înseamnă că trebuie să avem o ciclicitate în care odată la o lună, două, trei să ne schimbăm crema. Putem să folosim produsele pe termen lung, atâta timp cat ni se potrivesc”, a menționat ea.

5. Stoarcerea coșurilor ne tratează acneea.

Fals. Stoarcerea coșurilor nu este deloc recomandată deoarece în locul lor există un risc ridicat de a rămâne cicatrici. Astfel, dacă un coș trece în câteva zile, în momentul în care este stors e posibil să rămână urme, pete, timp de câteva luni sau ani, și cicatrici pe termen lung.

“Este interzis să stoarcem coșurile pentru simplul fapt că în locul lor exista un risc mare de a rămâne cicatrici. Dacă un coș trece în câteva zile, în momentul în care l-am stors e posibil să rămână urme, pete, timp de câteva luni sau ani, și cicatrici care durează pe termen lung”, a mai dezvăluit medicul.

6. Bărbații după ras trebuie să folosească întotdeauna produse care înțeapă, pentru că asta înseamnă că locul este dezinfectat.

Fals. Produsele folosite pe piele trebuie să fie foarte bine tolerate, să ofere o senzație de confort, de bine, și să nu înțepe. Însă, singurele produse care pot să dea iritații acceptate sunt produsele pe bază de retinoizi.

“În mod normal, produsele pe care le punem pe piele trebuie să fie foarte bine tolerate, să ne dea o senzație de confort, de bine, și să nu ne înțepe. Singurele produse care pot într-adevăr să dea iritații acceptate sunt produsele pe bază de retinoizi”, a mai spus specialista.

7. Nu avem nevoie de protecție solară într-o zi noroasă.

Fals. Dacă o persoană se confruntă cu pete pigmentare, foto protecția  este obligatorie în fiecare zi din an, pentru că radiațiile ultraviolete A trec prin nori.

“Fals. Dacă ne confruntăm în special cu pete pigmentare, foto protecția este obligatorie în fiecare zi din an, pentru că radiațiile ultraviolete A trec și prin nori”, a spus aceasta.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

8. Apa caldă deschide porii, apa rece îi închide.

Fals. Apa caldă poate duce la o ușoară dilatare a porilor, însă sub nicio formă nu va influența mărimea acestora. Influențarea lor se face cu terapie specifică, sau tratamente care se fac în cabinetul dermatologului.

“Porii noștri nu sunt tocmai niște uși glisante, care se deschid, se închid când vrem noi. Într-adevăr, poate duce la o ușoară dilatare apa caldă, însă sub nicio formă nu va influența mărimea acestora. Influențarea lor se face cu terapie specifică sau tratamente pe care le facem noi în cabinet”, a mai spus ea.

Citește și: Beneficiile niacinamidelor pentru piele

Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum sa lupti impotriva ridurilor prin alimentatie

9. Injectarea cu acid hialuronic este lipsită de riscuri, fiind o substanță naturală.

Fals. Acidul hialuronic este o substanță naturală, însă injectarea lui în diverse zone ale feței sau în buze are și ea riscuri. Cel mai mare risc al acidului hialuronic este injectarea într-un vas de sânge care duce la ocluzie. Dacă medicul care face procedura știe exact unde se află, riscul acesta este extrem de mic, însă el există.

“Este adevărat că acidul hialuronic este o substanță naturală, însă injectarea lui în diverse zone ale feței sau în buze are și ea riscuri. Cel mai mare risc la acidul hialuronic este injectarea într-un vas de sânge care duce la ocluzie. Dacă medicul care face procedura știe exact unde se află, riscul acesta este extrem de mic, dar el exista”, a mai precizat dermatologul.

10. Produsele mai scumpe și produsele pe bază de plante sunt mai bune.

Fals. Tehnologia care stă la baza unui produs definește uneori prețul, însă este adevărat în sensul că dacă o persoană nu își permite un anumit produs de îngrijire foarte scump, este recomandat să folosească un produs mai accesibil, deoarece secretul stă în folosirea zilnică.

“Bineînțeles că tehnologia care stă la baza unui produs va defini cumva și prețul, însă cum este total adevărat în sensul că dacă nu ne permitem, să zicem, produs de îngrijire foarte scump sau de la un brand extrem de recunoscut, decât să nu ne dăm cu nimic pentru că nu ne permitem, mai bine folosim un produs mai accesibil. Secretul este folosirea zilnică, perseverența în acest domeniu”, a încheiat ea.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies