Jim Koch, de la Boston Beer, spune ca stie un secret care ii permite sa bea alcool toata noaptea fara sa se imbete.
El recunoaste ca stie o reteta foarte eficienta: drojdie uscata (la pliculet) combinata cu iaurt, pentru a fi mai usor de consumat.
Cate o lingurita din acest amestec luata inainte de fiecare halba de bere este suficienta pentru a combate efectul neplacut al alcoolului.
Drojdia uscata contine o enzima numita dehidrogenaza alcoolica (ADH), care descompune alcoolul in carbon, hidrogen si oxigen, asa cum el este metabolizat in mod natural in ficat.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Desigur, aceasta reteta nu permite un abuz de alcool constant, pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit.
Evident, exista si dezavantaje ale acestei solutii. Drojdia matabolizeaza alcoolul in acetaldehida, un bioproduct care este carcinogen.
In plus, este substanta care provoaca mahmureala, iar drojdia ar putea accentua starea de mahmureala de a doua zi.
Sursa: www.descopera.ro