Ți s-a întâmplat vreodată să mergi la un party, iar atunci când e distracția în toi să ți se taie filmul brusc, după câteva pahare? Nu-i nimic, și nouă!! Știm cum e să te trezești a doua zi fără să știi cum ai ajuns în pat și cunoaștem foarte bine ce presupune o mahmureală adevărată, așa că te înțelegem dacă vrei să nu mai repeți experiența asta niciodată.
Nu doar că te înțelegem, dar te și ajutăm cu niște sfaturi din experiența altora care au pățit-o de mai multe ori, pentru a te învăța cum să bei alcool fără să te îmbeți.
Odihnește-te bine înainte
Oboseala este una dintre cauzele din care alcoolul se urcă mai ușor la cap și te răpune mult mai ușor. Așadar, e bine să te odihnești bine înainte de un party, pentru a fi sigură că te vei întoarce acasă pe propriile picioare.
Nu bea pe stomacul gol
Mulți evită să mănânce înainte de un party, în ideea că nu vor să-și umple stomacul dinainte, iar la petrecere să stea sa se uite la mâncare și băutură.
Totuși, e bine să nu pleci la o petrecere cu stomacul gol și să te apuci să bei cum intri pe ușă, pentru că în acest mod, alcoolul se asimilează mult mai rapid și riști să nu mai prinzi miezul nopții.De asemenea, chiar dacă ai mâncat când ai plecat de acasă, mai ia câte o gustare și pe parcurs, între două pahare golite.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Hidratează-te
Un alt secret pentru a rămâne trează până la sfârșitul petrecerii este hidratarea. De aceea, la fiecare pahar cu alcool, bea și unul cu apă. Nu trebuie să amesteci bautura cu apa în același pahar, ci să iei câte o înghițitură de apă după fiecare tură de alcool. Astfel, alcoolul băut se diluează, iar organismul rămâne hidratat, ceea ce este foarte important dacă vei să eviți mahmureala de a doua zi.
Nu amesteca băuturile
Chiar dacă oferta gazdei este una generoasă atunci când vine vorba de băutură, nu trebuie să bei din fiecare sortiment în parte. De exemplu, este total neindicat să bei tărie și să stingi cu bere, cum la fel de neinspirat este să amesteci două sau mai multe băuturi în același pahar. Gustul poate fi bun, dar efectele pot fi devastatoare, pentru că astfel de combinații sunt adevărate bombe cu efect întârziat.
Evită băuturile dulci
Între băutorii consacrați există o vorbă despre licorile dulci, inspirată din experiența unor beții crâncene. „Dulce-dulce, dar te duce”, spune înțelepciunea populară în privința acestor băuturi, care pot părea inofensive la o primă degustare. În realitate, ai cele mai mari șanse să te îmbeți cu băuturi dulci, pe de o parte din cauza combinației letale zahăr-alcool, pe de altă parte din cauza gustului plăcut care te îndeamnă să mai bei un rând, două, trei…
Nu spune nimeni să nu bei deloc un lichior sau un cocktail, dar ideea e să nu mergi pe astfel de băuturi toată noaptea.
Ia o gură de aer curat din când în când
Când simți primele semne că alcoolul începe se urce la cap, lasă paharul deoparte și ieși pentru câteva minute la aer curat. Inspiră adânc de câteva ori, pentru că ai nevoie de oxigen să îți revii, bea niște apă și nu fuma.
Te poți întoarce la party când simți că ți-a dispărut starea de amețeală, dar trebuie să continui să bei cu măsură, pentru că organismul deja ți-a trimis un prim semn că a acumulat o cantitate mare de alcool.
Nu în ultimul rând, trebuie să fii atentă și la ce bei, pentru că o băutură de proastă calitate îți poate provoca atât o beție și o mahmureală cruntă, dar și alte probleme de sănătate. O sursă sigură de unde poți comanda numai băuturi de calitate este AlcoolDiscount, unul dintre cele mai cunoscute magazine de profil, prezent pe piața din România de aproape 11 ani.