Cum sa consumi cartofii ca sa nu te ingrasi! Incearca aceasta metoda!

Cum sa consumi cartofii ca sa nu te ingrasi! Incearca aceasta metoda!
Cum sa consumi cartofii ca sa nu te ingrasi! Incearca aceasta metoda!

Tuberculii de cartof contin aproape toate vitaminele principale, iar in sezonul de iarna pot constitui singura sursa de vitamine naturale.

 

In plus, cartofii nu contin grasimi si deci nici colesterol. Sunt foarte bogati in carbohidrati si ingrasa doar daca sunt preparati cu grasime, prajiti sau combinati cu branza grasa, smantana sau carne. Un avantaj deosebit al consumului de cartofi consta in faptul ca nu vi se va face foame intre mese.
Cartofii nu ingrasa daca sunt fieti in coaja, mai ales ca aceasta contine jumatate din nutrientii specifici cartofului, si daca se mananca reci.
Cercetatorii de la Institutul de studii alimentare din Statele Unite sustin ca aceasta forma de preparare termica pastreaza cele mai multe calitati terapeutice ale cartofului, fiind mult mai eficienta fata de prajire ori fata de fierberea dupa decojirea prealabila. In plus, dupa ce mancati o salata alcatuita din cartofi fierti si legume, se intensifica arderile grasimilor din organism.
Cartoful fiert si racit dezvolta amidonul rezistent, o fibra care te ajuta sa slabesti.
"Aproximativ 50% din nutrienti se afla in coaja. Aici se gasesc fibre alimentare si polifenoli (antioxidanti, n,r.). Daca ii lasam la racit, in ei se va genera o specie deosebita de amidon, cunoscuta astazi nutritionistilor ca amidon rezistent. Acesta se comporta ca o fibra alimentara si stimuleaza arderea grasimilor, crescand rata metabolismului bazal, chiar cu 20-30%", sustine prof.dr. Gheorhe Mencinicopschi.
Sursa

In plus, cartofii nu contin grasimi si deci nici colesterol.

Sunt foarte bogati in carbohidrati si ingrasa doar daca sunt preparati cu grasime, prajiti sau combinati cu branza grasa, smantana sau carne. Un avantaj deosebit al consumului de cartofi consta in faptul ca nu vi se va face foame intre mese.

Cartofii nu ingrasa daca sunt fieti in coaja, mai ales ca aceasta contine jumatate din nutrientii specifici cartofului, si daca se mananca reci. 

Cercetatorii de la Institutul de studii alimentare din Statele Unite sustin ca aceasta forma de preparare termica pastreaza cele mai multe calitati terapeutice ale cartofului, fiind mult mai eficienta fata de prajire ori
fata de fierberea dupa decojirea prealabila. In plus, dupa ce mancati o salata alcatuita din cartofi fierti si legume, se intensifica arderile grasimilor din organism.

Cartoful fiert si racit dezvolta amidonul rezistent, o fibra care te ajuta sa slabesti. "Aproximativ 50% din nutrienti se afla in coaja. Aici se gasesc fibre alimentare si polifenoli (antioxidanti, n,r.). Daca ii lasam la racit, in ei se va genera o specie deosebita de amidon, cunoscuta astazi nutritionistilor ca amidon rezistent.
Acesta se comporta ca o fibra alimentara si stimuleaza arderea grasimilor, crescand rata metabolismului bazal, chiar cu 20-30%", sustine prof.dr. Gheorhe Mencinicopschi.


Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies