Cum să consumi roşiile pentru a avea o piele superbă

Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba
Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba

Anumite alimente sunt de mult recunoscute pentru ce efecte benefice au asupra pielii si multe dintre ele sigur le consumi si tu.

Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba. Anumite alimente sunt de mult recunoscute pentru ce efecte benefice au asupra pielii si multe dintre ele sigur le consumi si tu. Ceea ce mananci se vede la nivelul pielii, prin urmare, ar trebui sa incluzi in dieta ta cat mai multe alimente bogate in antioxidanti si grasimi sanatoase. Pestele gras, bogat in acizi Omega 3, verdeturile si legumele colorate aduc multe beneficii pielii.

Dar stiai ca si rosiile au acelasi efect? Iata de ce rosiile preparate termic se numara printre cele mai sanatoase alimente pentru piele:

Rosiile sunt bogate in antioxidanti

Rosiile au in compozitia lor quercitina, vitamina C si licpen, un carotenoid puternic, care ofera tomatelor culoarea rosu intens. Licopenul aduce multe benefiicii pielii, fiind asociat cu o mai buna protectie a acesteia impotriva razelor ultraviolet si scaderea sensibilitatii pielii la arsurile solare.

In plus, un nivel ridicat de licopen la nivelul pielii este asociat cu o textura mai neteda.

Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba
Cum sa consumi rosiile pentru a avea o piele superba[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Licopenul din rosii se activeaza prin preparare termica

Fructele si legumele sunt intr-adevar mai sanatoase daca sunt consumate crude insa, in cazul rosiilor, prin preparare termica, licopenul existent in acestea devine mai usor de asimilat si are un effect mai puternic in organism.

Incalzirea rosiilor influenteaza continutul de antioxidanti, insa nu exista diferente de cantitate in functie de timpul de preparare.

Consuma rosiile gatite in asociere cu ulei de masline

Poti profita si mai mult de surplusul de licopen din rosiile gatite, printr-o modalitate foarte simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi putin ulei de masline peste acestea. Cele doua ingredient sunt surse excelente de licopen, in special ca acest antioxidant este absorbit mai bine de organism cand este consumat in asociere cu grasimi.

Sunt atat de multe retete delicioase in care poti folosi combinatia rosie coapta cu ulei de masline, pornind de la o salata calda si continuand cu o friptura pe gratar unde sa le adaugi drept garnitura.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe sucul de roșii

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies