Oul face parte dintre alimentele de baza, unul dintre cele mai consumate din lume, din mai multe motive. Primul ar fi acela ca oul este o adevarata comoara de nutrienti pentru organism.
Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire. Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.
Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului.
Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.
De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat. Încet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.
Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece.
Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.
Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe fundul apei. Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.
Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. Şi obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.
Sursa: OanaCuzino.ro
Pentru ca este atat de concentrat in elemente nutritive, oul este foarte satios si poate constitui un mic dejun gustos, un pranz alaturi de o salata uriasa sau un aliat in curele de slabire.
Daca va doriti o omleta mai putin calorica, puteti renunta la galbenus si puteti combina albusurile cu legume, ciuperci sau branza light.
Oul este proiectat de Mama Natura sa reziste la temperatura camerei pentru a permite dezvoltarea puiului. Asa ca, daca va intrebati cum se pastreaza corect, raspunsul este si la temperatura camerei si in frigider.
De altfel, oul incepe sa se degradeze treptat dupa a fost ouat.
Încet, incet, apa se evapora prin coaja, albusul devine din ce in ce mai putin ferm, iar membrana care inconjoara galbenusul se sparge mai usor.
Totusi, pentru a le pastra mai mult timp, ouale pot fi tinute la rece. Ideal ar fi sa le pastrati in interiorul frigiderului si nu pe usa. Miscarea repetata face ca albusul si galbenusul sa se disperseze mai repede.
Daca nu stiti deja, va spunem ca prospetimea unui ou se testeaza foarte simplu: se pune intr-un vas de apa si cu cat este mai proaspat, cu atat va cobora mai repede pe
fundul apei. Daca oul pluteste usor, este foarte vechi.
Ideal ar fi sa spalati ouale inainte de a le pune in frigider. Şi obligatoriu inainte de a prepara o maioneza, pentru a elimina riscul de contaminare cu salmonela, bacteria care se poate gasi pe coaja si poate provoca o infectie destul de periculoasa.
Sursa:
OanaCuzino.ro Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro