Cum să creezi un living room în stil Boho

Cum să creezi un living room în stil Boho
Cum să creezi un living room în stil Boho

Stilul bohemian sau boem este unul dintre cele mai iubite stiluri de decor interior în ultima perioadă, datorită frumuseții, naturaleții și lejerității pe care o oferă spațiilor din casa. 

Cum să creezi un living room în stil Boho

 

Stilul bohemian sau boem este unul dintre cele mai iubite stiluri de decor interior în ultima perioadă, datorită frumuseții, naturaleții și lejerității pe care o oferă spațiilor din casa. 

În cazul în care și pe tine te fascinează acest stil, îl poți aduce destul de ușor în locuința ta, prin cateva elemente de decor, culori și texturi specifice. 

Stilul boho este un amestec incredibil de fresh și relaxant, de nuanțe, texturi și accente interesante care tind să zboare, să exprime mult mai multă sensibilitate, naturalețe și creativitate. În acest stil vei regăsi aspecte clasice care par să nu se demodeze niciodată. 

Decorul interior în stil boho îți va exprima în totalitate personalitatea, oglindindu-ți astfel viața și întregul stil care te reprezintă.

Ce este stilul bohemian?

Decorul casei în stil boho înseamnă un spirit liber care încalcă destul de multe reguli, invitndu-te să te exprimi exact așa cum simți, combinând influențe globale, minimaliste cu cele scandinave sau chiar moderne. Preluat, în special de la poeți, romancieri, sculptori pictori și alți artiști care prețuiau creativitatea mai mult decât orice, au inspirat acest stil boem, atât de îndrăgit în prezent. 

Atunci când vrei să aduci acest stil în locuința ta, nu trebuie practic să respecți nici o regulă ci pur și simplu să te lași ghidat de personalitatea ta și să aduci câteva elemente caracteristice acestui stil. 

Iluminare și accente relaxante

Iluminatul are un rol esențial în acest stil . Acesta poate face din camera ta un spațiu plăcut sau unul întunecos. 

De aceea, inclusiv lumina de noapte, ambientală, este una specifică stilului boem, făcându-l să pară mai cald și mai primitor. Combină, așadar mai multe tipuri de iluminare, de la cele de podea, la lămpile de masă, lămpile suspendate sau felinare. 

Accentele moștenite, precum obiectele handmade, obiecte sau suveniruri vechi, vor aduce acel aer cu totul aparte, specific acestui stil. 

Culori și textile diverse

Stilul boem este caracterizat de foarte multe nuanțe și texturi. Acestea pot fi adaptate preferințelor tale, deci poți opta pentru culori strălucitoare sau texturi organice, pentru un stil boho autentic sau în culori pastelate, neutre. 

Adu culorile preferate cu ajutorul covorului, pernelor, artei împletite de perete precum macrameurile sau a canapelei tale. Folosește-te de o husă pentru canapele de pe CasaMoise.ro, indiferent de dimensiunea acesteia sau de numărul de locuri. Alege-ți culoarea și imprimeul care te inspiră cel mai mult și bucură-te de atmosfera magică, pe care ai creat-o în locuința ta.

Folosește-te de perne și pături

Chiar și în sezonul cald, păturile au rolul de a aduce acea senzație de confort, așadar nu te ezita să le folosești. Pernele de diferite dimensiuni și texturi, care pot sta pe jos sau pe canapea, vor avea acel efect relaxant, în care îți vei dori să te afunzi, după o zi lungă. 

Plante verzi

Natura este o parte integrantă a acestui stil, deci folosește-te de cât mai multe plante verzi.Fie că optezi pentru cele de dimensiuni mici sau cele mari, în ghivece decorate în macrame-uri, lut, iută sau alte elemente de pământ vei avea parte de un spațiu cu totul aparte dar și de o prospețime a aerului. 

Mobilier natural

În stilul boho totul este subtil, ușor, fluid  și natural. Uită, deci de acele piese de mobilier prea masive și îndreaptă-te către piesele de ratan sau piesle vitange. Nu aglomera prea mult spațiul, pentru că în stilul boho, vorbim de un aer relaxat, de o imagine boemă. Folosește în loc de scaune, pufuri sau perne foarte mari pe care să te relaxezi și bucură-te de tot ceea ce stilul boho îți oferă. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies