Aflați din rândurile următoare care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să creăm un meniu de dietă.
Multe persoane vor să dea jos câteva kilograme, dar din lipsă de timp și imposibilitate de a-și găti în cursul săptămânii, renunță la o dietă care să le ajute în atingerea acestui scop.
În cadrul unei emisiuni, Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a oferit câteva sfaturi persoanelor care vor să-și creeze un meniu de dietă pentru întreaga săptămână. De asemenea, a vorbit despre cât de ușor este să evităm risipa alimentară, să facem economie la cumpărături și să avem mereu două feluri de mâncare în frigider.
Avantajele unui meniu pe săptămână
Citește și: Dieta în 21 de zile. Cum poți slăbi 5 kg până la sărbători
Specialistul a vorbit despre avantajele unui meniu săptămânal și pe lângă faptul că economisim mai mulți bani și nu mai facem risipă alimentară, acesta ne oferă liniștea că avem întotdeauna ceva de mâncare și ne ușurează munca pe parcursul săptămânii.
„ Eu am observat că aceasta este marea problemă a persoanelor ocupate. În momentul în care se hotărăsc să țină o dietă, organizarea este cea care lipsește. Mergi la cumpărături, respecți lista, vii acasă și te apuci de gătit. În primul rând, ne asigurăm că avem mâncare în avans în frigider. Mintea noastră are nevoie de această predictibilitate pentru că dacă nu o avem, intrăm în panică și astfel evităm ronțăitul. De luni până vineri avem asigurate două mese principale, o gustare de fructe și una de semințe. În momentul în care avem mâncarea pregătită evităm risipa alimentară .”, a explicat specialistul în domeniu.
De asemenea, meniul săptămânal poate fi o variantă sănătoasă și pentru persoanele care merg la birou pentru că poți să iei masa cu tine la birou și astfel eviți să comanzi mâncare nesănătoasă.
Cum alcătuim un meniu săptămânal
Citește și: Care sunt alimentele care păcălesc foamea
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Atunci când ne facem un meniu săptămânal trebuie să știm foarte bine ce vrem să gătim și să evităm porțiile mari, astfel încât în fiecare zi să mâncăm ceva nou.
Specialistul în domeniu recomandă depozitarea mâncării în caserole de sticlă în frigider, astfel încât să se păstreze cât mai bine pe parcursul săptămânii.
De asemenea, putem eticheta caserolele cu etichete de diferite culori pentru a avea parte de o mai bună organizare.
Putem chiar să ne pregătim și salata pentru o săptămână, dar foarte important este să nu adăugăm sosuri pentru a se păstra cât mai bine.
„ În momentul în care pregătim, spălăm frunzele de salată, le lăsăm un pic la uscat, chiar le tamponăm cu un șervețel de hârtie și ele se păstrează în frigider .”, spune specialistul în domeniu.
În cazul în care dorim să ne încălzim mâncarea și vrem să evităm folosirea cuptorului cu microunde, specialistul în domeniu ne-a oferit o soluție rapidă și eficientă: „ Putem să punem într-o tigaie mâncare fără ulei fără nimic și se încălzește în câteva secunde pentru a evita să folosim cuptorul cu microunde .”, a spus specialistul în domeniu.
Cum să creezi un meniu de dietă pentru întreaga săptămână
Citește și: 4 sfaturi ca să îți păstrezi silueta de sărbători
Potrivit specialistului în domeniu, este foarte important să adăugăm o porție de grăsimi sănătoase bogate în Omega 3 la fiecare masă. Astfel, putem să combinăm cu ușurință un tip de carne pe zi alături de o garnitură formată din legume gătite.
„Grăsimile sănătoase sunt cele care ne oferă senzația de sațietate.”, spune specialistul în domeniu.
De asemenea, vom avea în fiecare zi o gustare dintr-un fruct pe care și pe acesta îl putem spăla, tăia și pune în frigider în pungi alimentare și o gustare din semințe, în cadrul căreia putem să introducem nuci, alune, curmale și multe altele, dar în cantități mici.
De asemenea, fiecare masă trebuie să conțină o salată.
„Dacă avem obiectivul să slăbim, consumul recomandat de proteină este unul moderat, deci putem avea între 80 și 100 de grame de carne gătită pentru doamne.”, spune specialistul în domeniu.