Poti sa cultivi usturoi si in ghivece , intre lunile noembrie si decembrie si mai ales intre ianuarie si martie.
1.
Ia cativa catei de usturoi mai sanatosi si indeparteaza-le frunzele mari de la suprafata care ii invelesc.Nu indeparta si cojile cu care este invelit fiecare catel in parte.2. Pregateste un ghiveci sau un vas adanc pe care sa-l umpli cu pamant obisnuit, de gradina, eventual in care au crescut si ale plante pentru ca usturoiul se dezvolta bine in pamantul unor culturi precedente.
Este bine sa eviti furnizarea de ingrasamant cu balegar sau cu alte preparate organice, care pot provoca putrezirea usturoiului.
3. Fa cateva gauri de 6-8 cm adancime si aseaza in ele cateii de usturoi la o distant de circa 10 cm.Acopera-le cu pamant si uda din abundenta.
4. Atentie, pe parcursul dezvoltarii, usturoiul nu are nevoie de o cantitate mare de apa motiv pentru care planta are nevoie de un ghiveci cu un drenaj foarte bun.
5. Usturoiul poate fi recoltat atunci cand frunzele sale sunt verzi, pentru a-l consuma imediat ca atare.
6. Totodata, poti recolta usturoiul toamna, dupa ce frunzele plantei sunt complet uscate.
Bulbii se lasa sa se usuce la soare inainte de a fi depozitati.
Sursa: Frunza-verde.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro