Iată cum trebuie să curățați fructele și legumele pentru a scăpa de toate substanțele chimice din componenta lor.
Consumul de fructe și legume este extrem de important, iar specialiștii recomandă să fie introduse în alimentația noastră în fiecare zi. Acum, în sezonul de toamnă, găsim la orice pas fructele și legumele de care avem nevoie pentru aportul necesar de vitamine. Chiar dacă le consumăm adesea pe fugă, iar la final de zi putem să bifăm bucuroși că am mâncat porția de legume necesare, unele dintre ele ne pot face mai mult rău, dacă acestea nu sunt curățate cum trebuie și ajung să fie mâncate rapid la birou, în mașină sau în momentul în care ducem copiii la școală.
Cum trebuie curățate corect fructele și legumele
Citește și: Supă cremă de broccoli. Pentru mai multă textură crocantă, se poate servi și alături de crutoane!
Citește și: 5 moduri de a adăuga mai multe legume în alimentația ta
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În momentul în care urmează să speli fructele și legumele, asigură-te că și mâinile tale sunt curate. Fiți atenți la fiecare bucată de fruct sau legumă și căutați orice semn vizibil de deteriorare, mucegai sau murdărie.
Îndepărtați fiecare parte stricată, deoarece ar putea să se răspândească la tot fructul sau la celelalte fructe și legume. O mare parte din acestea pot fi salvate și consumate, dacă bucata stricată este îndepărtată la timp. Clătiți-le sub apă rece, cu un jet puternic. Fructele și legumele care se consumă cu tot cu coajă trebuie frecate ușor cu degetele pe toată suprafața. Vă puteți folosi și de o perie moale pentru fructe. După ce ați făcut acest lucru, clătiți din nou. Chiar dacă foarte multe din ele au un aspect delicios, tocmai faptul că în compoziția lor au anumite substanțe chimice le face să rămână într-o stare bună pentru cât mai mult timp. Fructele cu coajă mai dură trebuie să fie înmuiate într-o soluție realizată dintr-o parte de oțet alb și trei părți de apă, iar acestea vor sta în amestecul realizat timp de 10 minute.La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați fructe și legume
Fructele și legumele care ne fac cu ochiul în piață sau magazine pot ascunde adesea anumite pericole alimentare, iar ele trebuie verificate cu atenție în momentul în care sunt cumpărate.
În momentul în care alegeți să spălați struguri, iar acest lucru este valabil și pentru roșiile cherry, dar și alte fructe și legume sub formă de ciorchine, îndepărtați toate boabele pentru a asigura o curățare eficientă. Atunci când vorbim de piersici și nectarine, puful de deasupra poate ascunde murdărie și praf de cele mai multe ori. Alegeți să le lăsați în apă fierbinte pentru câteva minute, pentru că toată coaja să se îndepărteze. Când vine vorba de varză, aceasta ar trebui curățată fiind desfăcută în mai multe foi, deoarece este foarte ușor ca praful și diferitele substanțele cu care este stropită să intre printre ele. Atunci când avem fructe și legume cu coajă care urmează să fie îndepărtată, cum ar fi dovlecelul, vânăta, pepenii, lămâile, portocalele, avocado și lista poate continua, în momentul în care coaja nu este fermă la apăsare, poate fi încă un motiv în plus de contaminare și trebuie să aveți grijă în momentul în care le curățați.