Într-o casă există diverse tipuri de perii, fie că vorbim de cele de curățenie sau de cele pentru îngrijirea părului. Deși aceste obiecte se ocupă de îngrijirea personală sau a diverselor suprafețe, este esențial ca și acestea să fie curate și îngrijite.
. De multe ori, acest proces poate fi anevoios, însă există soluții simple și eficiente.
Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să cureți o perie, dar și cum o poți menține îngrijită pentru cât mai mult timp.
De ce ai nevoie pentru curățarea periei
Citește și: Cum să curățați rapid un cuptor cu ajutorul aburului
Citește și: Cel mai simplu mod de a curăța mucegaiul din chitul de duș
Nu ai cum să ai un păr strălucitor și frumos, dacă ustensilele pe care le folosești nu sunt curate. Așadar, este important ca peria ta de păr să fie îngrijită, pentru a nu îți transmite bacteriile în păr. Nu este nevoie să îți cumperi perii noi atât de des, ci să le menții îngrijite.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- Un castron mare
- Apă
- Sapun lichid de vase
- Laveta de curatare (microfibra este ideală)
- Ulei Un pieptene fin
- Cum să cureți o perie
Urmează acești pași pentru a avea o perie curată și îngrijită: În primul rând trebuie să îndepărtezi tot părul rămas în perie. Poți face asta cu ajutorul unei scobitori, unei ustensile speciale, unui pieptăn sau pur și simplu cu degetele. Deasupra unei chiuvete sau unui vas, toarnă apă și săpun lichid peste perie. După ce perii s-au înmuiat, în cazul în care sunt naturali, trebuie să îi spălați cu grijă, fără să se deterioreze.
Ulterior, clătește peria cu apă rece. Următorul pas este ca peria să se usuce. Așadar, scutură obiectul și apoi folosește o cârpă din microfibră pentru a scăpa în totalitate de picăturile de apă, iar apoi lasă peria să se usuce pe o suprafață uscată, cu perii în jos.De ce să folosești ulei
În cazul în care peria ta este fabricată din păr natural, poți să adaugi un strop de ulei, pentru ca firele să fie mai strălucitoare.
Cât de des trebuie curățată o perie
Este esențial ca produsele de styling pe care le folosești să fie curate. Așadar, este recomandat ca după fiecare utilizare să cureți peria de firele de păr care rămân pe ea, după procesul de pieptănare. Se presupune că fiecare doamnă se piaptănă în fiecare zi, așa că peria are nevoie să fie împrospătată cu metoda de mai sus, o dată pe săptămână. În cazul în care nu folosești zilnic aceeași perie și te ajuți și de alte obiecte de acest gen, poți recurge la această metodă măcar o dată pe lună.
Sfaturi pentru curățarea periilor
Un prim sfat este să clătești o dată la câteva zile peria sau să o lași la înmuiat preț de câteva minute. În acest mod, vei scăpa de bacteriile acumulate. Dacă peria ta are mânerul de lemn, evită să îl uzi, deoarece se va deteriora. Atunci când usuci o perie, este esențial să o lași pe o suprafață uscată sau pe un prosop, cu perii în jos, pentru a scăpa de picăturile de apă nedorite. De asemenea, încearcă să cureți perii în același unghi în care perii stau în mod natural, pentru a evita deteriorarea. Indiferent de cât de bine îngrijești o perie, fie ea de păr sau de curățenie, aceasta trebuie schimbată o dată la ceva timp, în special atunci când perii încep să se rupă. Este bine de știut că peria de păr trebuie să fie un obiect de îngrijire pe care să nu îl împarți cu altcineva.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.