Cum să curățați petele de cenușă și funingine de pe covor

cum sa scapi de petele pe covor
Cum să scapi de petele pe covor 

Cu toții ne dorim o locuință curată, cu un aer îmbietor și o atmosferă relaxantă. Totuși, pentru a ne bucura de aceste lucruri este esențial să menținem o curățenie optimă. Covoarele sunt destul de greu de întreținut totdeauna curate, mai ales dacă avem animale de companie sau copii. Cu toate acestea, nu este imposibil să scăpăm de petele provocate de diverse accidente, pe covoare.

Descoperă în rândurile de mai jos cum scapi de petele de cenușă și funingine de pe covor, dar și cum poți să îți menții locuința curată, indiferent de circumstanțe!

Diverse accesorii de casă pot schimba total o încăpere. În special atunci când camera este spațioasă sau mobila este de o singură culoare, un covor poate schimba total modul în care arată locuința, oferind o pată de culoare sau creativitate.

Cu toate acestea, este extrem de neplăcut când diverse băuturi, sosuri, nămol sau altele provoacă pete pe covor, deoarece acestea se curăță mai dificil decât parchetul sau gresia. Cu cât sunt mai deschise la culoare, cu atât acestea sunt mai dificil de menținut curate. Multe persoane au șemineu în locuință, datorită atmosferei relaxante pe care o oferă. Acesta trebuie curățat periodic și în acel moment poți păta covorul cu cenușa din interiorul șemineului. Un astfel de accident nu trebuie să te sperie, deoarece există soluții prin care covorul tău să arate ca nou!

Cum să scapi de cenușa de pe covor

Citește și: Cum să curățați pervazurile mucegăite. Cu siguranță ai ingredientul acasă!

cum sa cureti petele de cenusa de pe covor
Cum să cureți petele de cenușă de pe covor[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum pot gospodinele să curețe eficient tocătorul! Trucul eficient care te va scăpa de petele nedorite

Este important ca pentru a readuce la viață covorul pătat, să urmezi pașii de mai jos cu strictețe.

Asipră toate rămășițele de cenușă

pete de cenusa pe covor
Pete de cenușă pe covor[Sursa foto: Freepik]

În primul rând trebuie să te asiguri că scapi de cantitatea mare de cenușă rămasă pe covor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Umezește covorul

Următorul pas este să freci covorul cu o cârpă umedă, însă fără a lăsa multă apă pe acesta.

Aplică bicarbonat de sodiu

cu ce se curata covorul murdar
Cu ce se curăță covorul murdar[Sursa foto: Freepik]

Se știe că bicarbonatul de sodiu este extrem de benefic în casă. Și în acest caz, acest ingredient te va ajuta să scapi de pata nedorită. Așadar, pune un strat destul de consistent de bicarbonat de sodiu peste pată.

Lasă ingredientul să își facă efectul

curatare pete pe covor
Curățare pete pe covor[Sursa foto: Freepik]

Pentru ca bicarbonatul de sodiu să își facă efectul, este nevoie să aștepți timp de o oră. Totuși, este esențial să nu lași soluția să acționeze mai mult de o oră, pentru că este posibil să îți deterioreze țesătura covorului.

Repetă procesul

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pentru a te asigura că scapi de pata de cenușă, poți repeta întreg procesul, însă de această dată poți face un amestec mai puternic, adăugând bicarbonat de sodiu și câteva lingurițe de zeamă de lămâie. După ce ai aplicat din nou amestecul pe pata de pe covor, este esențial să lași din nou să acționeze.

Folosește aspiratorul

După ce bicarbonatul de sodiu a intrat în mare parte în covor și a trecut timpul de așteptare, trebuie să aspiri din nou rămășițele de bicarbonat de sodiu.

S-ar putea să fie nevoie să aspiri de mai multe ori, la putere maximă, pentru a te asigura că bicarbonatul de sodiu a dispărut.

Trucuri și sfaturi pentru a scăpa mai rapid de pete

Este important de știut că unele pete sunt mai dificile decât altele. Cel mai important sfat este acela că odată ce ai văzut pata, trebuie acționat cât mai repede, deoarece cu cât o vei lăsa mai mult, cu atât va fi mai dificil de a o elimina. Totuși, dacă aplici pașii de mai sus, poți fi sigur că petele de cenușă vor dispărea destul de rapid, fără prea mult stres. De asemenea, este important să nu aplici prea des produse de curățenie pe covor, deoarece țesătura lui se va deteriora. Cu toate acestea, le poți înlocui cu bicarbonat de sodiu, care este prietenos cu majoritatea țesăturilor.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Amestecul făcut în casă pentru curățarea sertarelor! Toate femeile pot scăpa de grăsimea și murdăria din dulapurile din bucătărie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies