Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist

cum sa curatati scaunele auto
Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist

Scaunele auto se pot păta atunci când ne așteptăm mai puțin. Insă știați cum le puteți curăța mai bine?

Aflați în rândurile următoare, cum puteți curăța mai bine scaunele auto, ale mașinii.

 

Curățarea scaunelor auto acasă

Înainte de a utiliza orice soluție pentru a curăța eventualele pete aflate pe scaunele auto, ar trebui să începeți prin a folosi un aspirator foarte bun special de mașină, cu care să îndepărtați murdăria și resturile, aflate în mașină.

În cazul în care veți omite să faceți acest pas și veți utiliza direct diverse soluții de curățare a petelor, nu veți face nimic altceva decât să murdăriți și mai mult scaunele auto, și veți îmbiba excesul de murdărie în tapițerie.

În cazul în care vă doriți să vă curățați scaunele auto acasă și să nu apelați la diverse servicii speciale, de menționat este faptul că pe lângă aspiratorul special auto pe care îl veți folosi prima dată, Veți avea nevoie de o soluție mai puternică, dar și de o cârpă de microfibră.

Este neapărat necesar să folosiți o astfel de cârpă, dat fiind faptul că aceasta va prinde și reține totodată particulele de praf și murdărie aflate pe scaunele auto și nu numai, ridicându-le de partea de tapițerie, pentru ca la final acestea să fie curate.

Citește și: Cărucior pentru călătorii. Cum să alegi căruciorul ideal pentru călătorii cu bebelușul!

curatare scaune auto
Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți creezi un ambient placut în mașină pentru drumurile lungi

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum se curăță scaunele auto din material

In cazul în care scaunele auto pe care le aveți în mașină nu sunt din piele, ci din material sau pânză, nu este nevoie să utilizați o altfel de soluție pentru a le putea curăța așa cum se cuvine.

Se recomandă să amestecați 1/4 de cană de oțet, cu o cană de apă, ambele ingrediente într-o sticlă cu pulverizator, apoi agitați bine pentru ca acestea să se combine. Pulverizați soluția pe scaunele auto și ștergeți apoi soluția utilizând cârpa din microfibră. Cu toate acestea, se recomandă ca înainte să pulverizați soluția să o testați pe o zonă mică în care nu se poate observa atât de bine, pentru a vă asigura că scaunele nu vor suferi nicio daună.
În plus, dacă vă doriți ca această soluție să miroasă și mai bine, puteți adăuga 10 picături dintr-un ulei esențial de lămâie, pentru a putea acoperi mirosul de oțet.

Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Cum se curăță scaunele auto din piele

Pe de altă parte, atunci când scaunele auto sunt din piele, soluția de curățare va fi una diferită, mai exact, tot ce trebuie să faceți este să amestecați puțin săpun lichid cu aproximativ o cană de apă, iar ulterior folosind tot o cârpă din microfibră, veți șterge scaunele din piele, imediat

ce o veți înmuia în acest amestec de săpun. Dat fiind faptul că pielea este mai sensibilă decât materialul scaunelor auto, dacă veți alege să utilizați oțet în această combinație, riscați să deteriorați pielea. Pentru a îndepărta excesul, se recomandă ca la final să ștergeți din nou scaunele auto din piele, însă de această dată cu o cârpă curată, înmuiată în apă.

curatare scaune auto din piele
Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Cum să îndepărtezi petele de pe scaunele auto din piele

Cu toate acestea, în cazul în care nu vă doriți doar să curățați scaunele auto, ci să și îndepărtați anumite pete rămase pe acestea, se recomandă să utilizați amestecul din oțet și apă, amestec pe care îl veți aplicat local pe zona pătată, astfel încât să fie acoperită complet, lăsați apoi să acționeze câteva minute și îndepărtați. În cazul în care pata nu se îndepărtează atât de ușor, se recomandă ca după ce ați aplicat local acest amestec, să spălați zona tot cu o cârpă din microfibră.

curatare scaune auto acasa
Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum să scoți petele din scaunele auto din material

Pe de altă parte, dacă regăsiți pete pe scaunele auto iar acestea sunt din material și nu din piele, puteți aplica o linguriță de oțet direct pe pată și să o lăsați să acționeze timp de 5 minute, apoi să ștergeți soluția cu o cârpă din microfibră, ci să mai treceți încă o dată cu o cârpă umedă clătită cu apă.

curatare scaune auto din panza
Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist[Sursa foto: freepik]

Cum să curățați între scaunele auto

Nu în ultimul rând, se poate întâmpla să existe pete și între scaunele auto, iar acestea sunt cunoscute ca fiind deja anumite zone dificil e la care avem acces cu greu. Prin urmare, pentru a putea curăța această zonă se recomandă să achiziționați un instrument special de curățare pentru această zonă, dat fiind faptul că va avea un accesoriu specific, care să aibă loc în spațiile înguste astfel încât să fie folosit pentru a curăța această zonă. De asemenea, puteți achiziționa anumite prafuri speciale pentru curățarea mașinii, concepute pentru a fi introduse în astfel de spații înguste și a curăța zona.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

Cum să curățați scaunele auto ca un profesionist[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum să îți creezi un ambient placut în mașină pentru drumurile lungi

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies