Untul este printre produsele care nu ne lipsesc din alimentatie, dar si printre cele mai contrafacute. Cand cumperi unt din supermarket, trebuie sa fim atenti la eticheta, dar si la compozitia lui. Altminteri, riscam sa mancam mun aliment care ne poate pune sanatatea in pericol. Tu stii sa recunosti untul natural si sa-l deosebesti de cel fabricat?
Uite cateva trucuri esentiale:
Citeste compozitia: ea trebuie sa contina doar 2 ingrediente: lapte intergral si smantana.
Daca pe eticheta nu se specifica termenul de ”unt”, atunci avem de-a face cu o margarina.
Pretul poate fi un indiciu: acesta este mai ridicat decat al produselor de tip margarina sau decat al produselor falsificate.
Culoarea nu trebuie sa fie nici alb intens si nici galben intens.
Untul natural se topeste mult mai incet decat margarina
Untul preparat din smantana de inalta calitate este solid si neted, iar in zona de taiere veti vedea o stralucire usoara.