Cum să depășești un blocaj emoțional. Cum să te eliberezi pentru a merge mai departe

Cum să depășești un blocaj emoțional
Cum să depășești un blocaj emoțional

Află din rândurile următoare care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a depăși un blocaj emoțional.

De cele mai multe ori, fiecare dintre noi atunci când trecem printr-o despărțire, ne aflăm într-un blocaj emoțional și într-o incapacitate de a merge mai departe, unii dintre noi pentru o perioadă mai lungă, iar alții pentru mai puțin timp.

Acest blocaj emoțional ne împiedică să ne vindecăm sufletește și nu putem să găsim persoana potrivită pentru noi deoarece ne gândim în continuare la acea iubire neîmpărtășită.

Astfel, atunci când ești îndrăgostită de o persoană care nu este disponibilă emoțional pentru a avea o relație cu tine, te afli într-un blocaj emoțional, iar de cele mai multe ori, există o parte din tine care știe că trebuie să meargă mai departe, dar totuși există o altă parte care se gândește la el și la faptul că ai vrea ca relația să funcționeze.

Descoperă în continuarea articolului care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi pentru a scăpa de acel blocaj emoțional și a te elibera de această povară a trecutului.

Încetează să te mai gândești la el

Cum să depășești un blocaj emoțional
Cum să depășești un blocaj emoțional[Sursa foto: freepik]

Deși în teorie pare simplu, atunci când vrei să pui acest sfat în aplicare, automat îți vin în minte imagini cu voi doi sau cu el, iar fără să vrei, îi vezi toate calitățile și cât de drăguț se comporta cu tine, cât de frumos era timpul pe care îl petreceați

împreună.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ei bine, este foarte important să știi că de fapt, nu te poți determina să nu te mai gândești la cineva. Ceea ce poți face, însă, este să te gândești la ceva diferit. Gândește-te la cum va arăta viața ta după ce vei depăși acest blocaj emoțional, imaginează-ți o nouă relație cu o persoană mai bună și înlocuiește imaginea lui cu ceva nou.

Redirecționează energia

Citește și: 3 obiceiuri care îți vor schimba viața amoroasă pentru totdeauna

Cum să depășești un blocaj emoțional
Cum să depășești un blocaj emoțional[Sursa foto: freepik]

Când continui să te gândești la el, de fapt, transmiți energie asupra lui. Trebuie să te gândești că există un motiv pentru care nu ești cu persoana respectivă, iar asta de cele mai multe ori înseamnă că nu avea toate calitățile pe care ți le doreai.

Astfel, încearcă să redirecționezi energia pe care o consumi gândindu-te la el, către o nouă posibilitate care poate apărea în viața ta. Gândește-te la toate atributele care îi lipseau și proiectează-le într-o nouă persoană.

Pe măsură ce redirecționezi energia din viața ta către o nouă posibilitate, vei observa că viața ta se va schimba considerabil, iar astfel îi vei face loc unei noi persoane, care va fi mult mai bună decât fostul tău partener.

Așadar, tot ce ai de făcut este să-ți redirecționezi energia către o persoană nouă și să îți imaginezi o nouă persoană în viața ta, iar ulterior, vei observa că de fapt, toată această imagine a persoanei ideale va prinde contur și te vei trezi că ai uitat cu desăvârșire de fostul partener, ai depășit blocajul emoțional, iar o persoană nouă tocmai a intrat în viața ta.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Creează-ți noi posibilități

Citește și: Ce este flirtul. Implică întotdeauna o relație romantică sau sexuală?

Cum să depășești un blocaj emoțional
Cum să depășești un blocaj emoțional[Sursa foto: freepik]

În momentul în care ai redirecționat energia, de fapt, ai început să-ți creezi noi posibilități. Astfel, nu este suficient doar să te gândești la lucrurile pe care vrei să le atragi în viața ta, trebuie să faci și anumiți pași către îndeplinirea lor. Creează-ți noi posibilități, ieși la întâlniri, descoperă locuri noi, persoane noi, fii deschisă și interacționează cu persoanele care îți stârnesc interesul.

Gândește-te la ce alternative ai, să rămâi blocată în trecut sau să îți creezi noi posibilități, descoperind astfel persoane noi și ajungând fără să îți dai seama să te îndrăgostești de o altă persoană, care se va dovedi a fi mai bună decât ceea ce ai avut tu în trecut.

Astfel, deși la început poate părea complicat, trebuie să îți dai seama că de fapt, totul se petrece la nivelul creierului, iar tu ești cea care poate controla amintirile astfel încât să le redirecționezi către o nouă poveste de dragoste și să te eliberezi de acel blocaj emoțional.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Top 10 cele mai frecvente greșeli pe care femeile le fac la prima întâlnire

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies