Cum să depozitezi corect fructele și legumele, pentru a-și păstra cât mai mult timp culoarea și textura

Cum să depozitezi corect fructele și legumele, pentru a-și păstra cât mai mult timp culoarea și textura

Iată cum poți depozita corect fructele și legumele pentru a rezista mai mult timp.

Gospodinele au de fiecare dată mare grijă la felul în care își depozitează alimentele, mai ales că este necesar ca atunci când urmează să pregătească un anumit fel de mâncare, toate ingredientele să fie în stare bună și proaspete. De cele mai multe ori, modul în care le depozităm, poate să ducă la alterarea lor, iar fructele și legumele pe care le-am luat proaspete din magazin, observăm că în scurt timp își schimbă culoarea și textura. Trebuie să știi câteva mici trucuri care te vor ajuta atunci când vine vorba de fructele și legumele tale, dar și cu salata, atunci când urmează să le depozitezi pentru a te bucura mai mult timp de ele.

Cum să depozitați corect fructele și legumele pentru a nu se strica

Citește și: 5 moduri de a adăuga mai multe legume în alimentația ta

Citește și: Cum să curățați fructele și legumele pentru a îndepărta orice urmă de substanță chimică

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Atunci când cumperi multe fructe și legume, pentru a-ți ajunge pe toată săptămâna, ai mare grijă la felul în care le depozitezi și la cum le speli pentru a nu-și schimba forma. Astfel, dacă ți-au rămas fructe sau legume de la micul dejun, cel mai bine ar fi să le depozitezi în frigider, într-un bol de sticlă, cu un prosop de bucătărie pe fundul acestuia și învelite cu hârtie pe toată suprafața bolului. Atunci când vine vorba de salată sau legumele rădăcinoase, este bine să te folosești de borcane cu apă, pentru a le depozita în ele. Când vorbim de fructe, căpșunile sunt printre cele mai pretențioase, astfel că poți tăia codița lor pentru a nu se strica.

Totodată, la struguri, boabele pot fi desprinse de pe ciorchine, iar împreună cu afinele, aceste trei fructe pot fi spălate în apă cu oțet, șterse foarte bine cu prosoape de bucătărie și puse în borcane cu capac.

[Sursa foto: freepik]

Citește și: O nouă concurentă intră în „Casa iubirii”! Aflați cine este tânăra în episodul de sâmbătă, 23 noiembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE- stirilekanald.ro

Struguri, afinele și căpșunile sunt printre fructele preferate ale multor persoane, însă ajung să se strice mult prea rapid. Pentru legumele  mai mari, puteți să vă folosiți de un prosop ud, pe care să îl puneți  într-un vas de sticlă, să adăugați fructele și legumele în el și să înveliți cu cealaltă jumătate de prosop. Este foarte bine ca în frigider să puneți toate legumele și fructele pe categorii, să nu intre în contact cu celelalte, iar acestea trebuie să fie spălate și dezinfectate în momentul în care sunt băgate la frigider. Alegeți de fiecare dată caserole de sticlă sau borcane de sticlă, pentru a nu prelua din gustul pungilor de plastic. Cel mai bine este să le îndepărtați din astfel de plase, dacă le cumpărați așa direct din magazin.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

5 moduri de a adăuga mai multe legume în alimentația ta

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap