Cum să devii un model. Ce trebuie să cunoști dacă vrei să îmbrățișezi această carieră

Cum să devii un model. Ce trebuie să cunoști dacă vrei să îmbrățișezi această carieră
Cum să devii un model. Ce trebuie să cunoști dacă vrei să îmbrățișezi această carieră

Există nenumărate fete care își doresc ca în zilele noastre și nu numai, să devină modele. Însă știați cum o puteți face, de fapt?

Aflați în rândurile următoare, cum este ales mai exact un model, care sunt tipurile de modele, dar și care sunt sfaturile pe care le puteți urma în cazul în care vă doriți să deveniți un model.

Cum este ales un model?

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

In ciuda faptului că există nenumărate persoane care își doresc ca în zilele noastre să devină modele, puține sunt cele care știu ce face un astfel de model, de fapt.

Deseori, se întâmplă ca un designer sau un fotograf să își dorească un nou model pentru colecția pe care o deține, iar ceea ce el va face pentru a obține unul, este să sune în cadrul agențiilor de modelling, pentru a verifica dacă unul dintre modelele existente, este și cel pe care îl caută el. Prin urmare, acesta își poate dori un model perfect, din toate punctele de vedere, sau un model nu chiar atât de perfect, mai apropiat de standardele reale ale vieții.
De exemplu, acesta poate căuta o fată cu păr roșcat și pistrui sau poate căuta o fată care are un zâmbet grozav, pentru a se potrivii cu colecția sa de haine concepută pentru tineri, bineînțeles acest aspect fiind ales și în funcție de publicul pe care îl are. Ideea principală în acest sens ține de faptul că, designer-ul poate cere un anumit aspect al modelului pentru a îi completa cât mai bine cu putință viziunea pe care o are atunci când vine vorba despre ceea ce își dorește să creeze.

Citește și: Cum să te îmbraci pentru a arăta mai slabă

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 genți la modă în 2024. Au cucerit privirile doamnelor de pe întreg globul

Tipuri de modele

Modele de frumusețe

În ceea ce privește modelele de frumusețe, acestea sunt alese astfel încât să vândă ideea unui anumit produs.

Cu alte cuvinte, se vor căuta deseori modele care să aibă o piele atractivă, moale, netedă și limpede, astfel încât acestea să facă automat și produsele să arate mai bine. Scopul lor este acela de a arăta cât mai drăguț, iar în același timp se poate demonstra utilizarea produsului pentru publicul consumator, care în cele din urmă îl va cumpăra și îl va folosi. În alte cazuri, modelul poate să fie ales pentru a prezenta un accesoriu, pe care tu ca public consumator îl poți folosi pentru a ține pasul cu frumusețea și trendurile.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Modele de modă

Această tipologie de modele se axează în principal pe modelele care sunt alese pentru a demonstra cum vor arăta hainele designer-ului și cum ar trebui să se potrivească pe acele persoane care fac parte din publicul consumator. De exemplu, atunci când apare o pereche de blugi pentru femei, designer-ul își poate dori să aibă un model subțire și înalt, aspect ales pe baza consumatorilor țintă.

Pe de altă parte, în cazul în care designerul își dorește să pună în valoare o pereche de pantaloni de yoga, ochelari de soare sau o pălărie, acesta poate decide că este nevoie să aleagă un model care arată mai matur sau un atlet, astfel încât să își extindă totodată și publicul țintă consumator, fiind vorba în general nu despre ce anume poartă, ci despre cum le poartă.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Modele editoriale

Bineînțeles că există și o altă tipologie de modele, și anume cele care sunt editoriale, care prezintă haine create de designer și case de modă internaționale și apar în cele din urmă pe coperta revistelor cunoscute din întreaga lume. Deseori, aceste ședințe foto au loc în studiouri speciale sau diverse locații în aer liber, în funcție de preferințele designer-ului.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Modele de diversitate

Nu trebuie să uităm nici de existența modelelor de diversitate, dat fiind faptul că în zilele noastre industria de modă a adus anumite ajustări în ceea ce privește modelele alese. Astfel, în această categorie de modele este vorba în special despre modelele cu diferite forme, mărimi, vârste și culori. Aceste modele pun în valoare hainele, accesoriile sau diverse produse, demonstrând faptul că trebuie să ne simțim bine în corpul nostru, întotdeauna.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Modele comerciale/de catalog

Nu în ultimul rând, există și tipologia de modele comerciale, care sunt deseori atractive și au diverse abilități speciale, astfel încât să pună în valoare produsele din comerț, care ajută în cele din urmă la vânzarea lor. Acestea vor arăta produsele utilizate în mod corespunzător, explicând beneficiile aduse și de ce sunt mai bune, produsele fiind îndreptate către publicul consumator țintă, pentru a-i îmbunătăți viața.

De asemenea, trebuie precizate și modelele de catalog, mai exact persoanele care lucrează ca modele de produse sau articole vestimentare pentru cataloage, comercianți online sau materiale publicitare. De obicei, aceste modele sunt selectate conform unor standarde predeterminate, printre care se află și înălțimea, dar și aspectul general, pentru a completa imaginea publicului țintă și a mărcii. Modelele se vor afla într-un mediu de studio, pentru a poza fotografii în care prezintă produsele respective, cu diverse expresii faciale, ipostaze și limbaj al corpului.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

 

10 sfaturi despre cum să devii model

Învață să mergi cu grație

Un prim aspect de luat în seamă atunci când ne dorim să devenim model, ține și de faptul că ar trebui să învățăm să mergem cu grație, întotdeauna. De obicei, se așteaptă ca orice model să meargă pe podium cu stil și multă eleganță, ceea ce înseamnă că ar trebui să scăpați de orice obicei al mișcărilor mai ciudate de zi cu zi pe care le puteți avea. Pentru a vă asigura că veți putea merge atât de elegant precum un model, ar trebui să exersați să faceți intrări, exact ca pe un podium, iar în loc să mergeți efectiv, să pătrundeți pe el.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Lucrează la expresiile faciale

Bineînțeles că și expresiile faciale pe care le avem contează extrem de mult atunci când ne dorim să devenim model, pentru că este necesar să știm ce emoții să exprimăm atunci când pozăm, indiferent că este vorba despre o fotografie pentru un catalog sau despre o defilare pe podium.

cum este ales un model
Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Obține un bronz potrivit pentru tine

Chiar și bronzul pe care îl avem contează extrem de mult atunci când ne dorim să devenim modele, acest aspect fiind diferit bineînțeles în funcție de designerul pentru care urmează să pozăm, însă cu toate aceste, se recomandă să utilizăm un bronzer sau un alt produs de bronzat cu spray pentru ca pielea noastră să se mai întunece în mod natural.

casting pentru modele
Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Hainele ar trebui să se potrivească corpului tău

În momentul în care ne întâlnim cu un director de casting sau un producător, eventual un designer, ar trebui să ne asigurăm că hainele pe care le purtăm se potrivesc foarte bine cu structura corpului pe care o avem, din toate punctele de vedere. Nu trebuie să mergem la întâlnirea respectivă îmbrăcate neprofesionist, ci dimpotrivă, ar trebui să evităm îmbrăcămintea mult prea mare sau nepotrivită, care ne poate face să arătăm într-un mod diferit, decât suntem noi de fapt.

sfaturi pentru a deveni model
Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Purtați cantitatea potrivită de accesorii

Bineînțeles că la ținuta noastră putem adăuga întotdeauna și accesorii, însă cu toate acestea nu ar trebui nici să exagerăm, și să ne asigurăm că acestea se potrivesc cu ținuta pe care o purtăm. În cazul în care nu știm exact ce accesorii trebuie să adăugăm la ținută, putem cere sfatul unui specialist în domeniu.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Părul trebuie să fie curat și coafat

Pe lângă haine și accesorii, trebuie să ne asigurăm că și părul nostru este în conformitate cu restul aspectului pe care îl afișăm. Așadar recomand acesta să fie dat și cu o fată astfel încât să ne pună în valoare cât mai bine cu putință. De exemplu, în cazul în care aveți părul creț, ar trebui să încercați să îl coafați pentru a arăta cât mai bine cu putință, iar în cazul în care aveți părul drept, puteți adăuga volum pentru o coadă realizată într-un mod cât mai natural și curat cu putință.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Practică poza

Odată ce v-ați asigurat de toate aspectele menționate până în acest moment, ar trebui să nu uitați să practicați și modalitatea de a poza. Puteți face acest lucru, cel mai sigur, în fața oglinzii, astfel încât să puteți realiza și cum veți arăta în fața camerei, făcând astfel câteva fotografii pentru agențiile de modelling. În cele din urmă, se recomandă să memorați ipostazele care vă pun în valoare cel mai bine trăsăturile, și să le repetați atunci când este cazul, însă bineînțeles că puteți apela și la noi fotografii.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Încearcă să arăți natural și prietenos

Dat fiind faptul că a menționat importanța expresiilor faciale atunci când ești model, ar trebui să rețineți faptul că în fiecare fotografie sau apariție pe podium ar trebui să arătați cât mai natural și prietenos cu putință, în niciun caz să aveți un aspect supărat, trist și intens, dat fiind faptul că aceste emoții nu sunt deloc atractive pentru persoanele din jur. Ideea generală atunci când vine vorba despre modele, este legată de faptul că acestea ar trebui să arate întotdeauna fericite și încrezătoare în propriile persoane. În cazul în care încă nu vă simțiți în acest mod, ar trebui să vă prefaceți și să apelați la abilitățile pe care le aveți, pentru că în cele din urmă veți crede cu adevărat acest lucru.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Asigurați-vă că fotografiile sunt bine editate

Odată ce ați trecut de toți acești pași, puteți apela la un specialist pentru a vă edita fotografiile realizate, sau dacă vă pricepeți puteți chiar să le editați singure, însă cu toate acestea trebuie reținut faptul că acestea trebuie să fie editate cât mai bine și natural cu putință, astfel încât fundalul lor să pară cât mai neutru și dezordonat, în ideea în care spectatorul se va concentra asupra ta și a feței tale.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]

Construiește-ți portofoliul

În momentul în care v-ați asigurat că aveți și pozele necesare, editate așa cum trebuie, vă puteți construi cu ușurință un portofoliu personal. În acest portofoliu puteți încadra cu până la 30-50 de fotografii, portofoliu pe care îl veți prezenta în momentul în care mergeți la un interviu sau la o audiție pentru modelling. Aspectul acestuia trebuie să fie cât mai simplu și profesional, iar în același timp să arate cât mai bine personalitatea pe care o aveți, astfel încât să obțineți contractul respectiv, de modelling.

Te invitam si maine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.

Cum să devii un model[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

7 genți la modă în 2024. Au cucerit privirile doamnelor de pe întreg globul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Nur Fettahoğlu, care dă viață personajului Özge în serialul Inimă rebelă, pasiune nebănuită! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță dincolo de platourile de filmare

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies