Cum sa elimini mirosurile neplacute din fiecare camera a casei

Cum sa elimini mirosurile neplacute din fiecare camera a casei
Cum sa elimini mirosurile neplacute din fiecare camera a casei

Oricat de des am aerisi casa, uneori simtim ca e nevoie de ceva in plus pentru a improspata aerul. In fiecare incapere exista cate o sursa principala a mirosurilor neplacute, iar noi iti vom arata cum poti sa le elimini intr‐un mod natural si fara prea multe batai de cap.

Iata ce ai de facut in fiecare camera din locuinta pentru a avea mereu un aer proaspat in casa:

1. Bucatarie

Este locul in care gatim, asa ca aici avem de‐a face cu o multime de mirosuri neplacute. Ceapa prajita, pestele pane, chiftelutele ‐ oricat de gustoase ar fi ‐ emana un miros neplacut atunci cand sunt gatite, iar mirosul persista chiar si pana a doua zi, oricand de mult am tine fereastra deschisa.



Aliatul de nadejde in ceea ce priveste mentinerea aerului proaspat in bucatarie este hota. Ea se numara printre electrocasnicele  absolut necesare  intr‐o  locuinta, mai ales daca bucataria este tip open space.

Alege un model cu adevarat eficient, asa cum sunt aceste hote de la Arctic. Vei gasi modele cu capacitati de absorbtie ridicate si care iti vor permite sa gatesti orice, chiar si peste, fara ca mirosul sa se imprastie in toata casa.


Frigiderul poate fi si el o sursa de mirosuri neplacute. Pentru ca bucataria ta sa nu fie inundata de un miros greu ori de cate ori deschizi frigiderul, plaseaza o ceasca sau o farfurie de bicarbonat de sodiu in frigider. Inlocuieste‐o periodic si vei observa ca mirosurile vor disparea. O alta modalitate de a te asigura ca  frigiderul  tau  nu  prinde  un  miros  neplacut  este  depozitarea  mancarurilor  in  recipiente  inchise ermetic, asa incat mirosurile sa nu se raspandeasca in tot frigiderul si sa nu se imbine cu alte miresme.


Buretele si  lavetele  de  bucatarie  capata  la  cateva saptamani  de folosire  un miros  neplacut  din  cauza umezelii la care sunt expuse. Acesta poate fi eliminat lasandu‐le pentru maximum un minut in cuptorul cu microunde sau schimbandu‐le o data pe luna. Mai multe teste facute pe buretii de vase au scos la iveala faptul  ca  pe suprafata  lor se  gasesc mai multe  bacterii  decat  pe  vasul  de toaleta,  asa  ca  ai  un motiv in plus sa‐i schimbi des.


Nu  apela  la  odorizante  de  camera  in  bucatarie.  De  cele  mai  multe  ori  acestea  contin  o  multime  de chimicale, iar astfel de produse nu ar trebui folosite in incaperea in care gatesti si mananci. Foloseste hota,  aeriseste  des,  du  gunoiul zilnic,  utilizeaza  bicarbonatul  in  frigider si  nu  vei mai  avea  nevoie  de odorizante.

2. Dormitorul

Camera  in  care  dormim  ar  trebui  aerisita  de  doua  ori  pe  zi,  dimineata  si  seara. 
Chiar  si  cand temperaturile de afara sunt foarte scazute, aerisirea este absolut necesara. Pe langa ea, ar trebui sa mai tinem cont si de schimbarea periodica a lenjeriei de pat si de curatarea saltelei.

Patul este de obicei principala sursa a mirosurilor neplacute din dormitor deoarece transpiram pe timpul noptii, iar  umezeala este  absorbita  de saltea.  Schimba  lenjeria  de  pat  o  data  pe saptamana si curata salteaua o data pe luna.


Trebuie sa stii ca salteaua nu se curata niciodata cu apa si detergenti. Nu folosi lichide pentru a curata salteaua deoarece apa este absorbita in straturile sale creandu‐se un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor. Tot bicarbonatul te ajuta si in acest caz – imprastie pe saltea bicarbonat de sodiu din belsug si cateva picaturi dintr‐un ulei esential al carui miros iti place tie (levantica, grepfrut, lamaie). Dupa circa

30 de minute aspira bine toata salteaua.
Mirosurile si praful vor fi indepartate,  iar tu vei avea un aer improspatat in dormitor.

3. Baie

Baia  trebuie curatata si igienizata  o  data  pe  saptamana. Cada,  chiuveta  si  vasul  de  de  toaleta  se dezinfecteaza  cu  ajutorul  unui  produs special  pentru  asta,  pe  baza  de  clor. Dezinfectantul ar trebui folosit si pe gurile de scurgere de la chiuveta si de la cada, acestea fiind adesea locuri in care se aduna bacterii.

O alta sursa de mirosuri neplacute este cosul de gunoi de la baie. El ar trebui dus cel putin o data pe saptamana, iar cosul ar trebui si el igienizat cu un dezinfectant. Prosoapele capata adesea un iz neplacut din  cauza  umezelii,  asa  ca trebuie schimbate  cel  putin  o  data  pe saptamana,  mai  ales  cel  pe  care  il folosim pentru fata.

Ce parere ai despre sfaturile noastre? Tu cum improspatezi aerul din casa, de obicei?

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies