Carnea de miel, ouale incondeiate, pasca si cozonacul sunt nelipsite de pe masa traditionala de Paste, insa este de preferat sa le consumi cu moderatie daca vrei sa previi o serie de afectiuni „pacatoase”. Iata!
Evita sa-ti suprasoliciti fierea
Un consum mare de oua si carne de miel forteaza vezica biliara sa secrete mai multa bila, cunoscuta in termeni populari ca „fiere”. Daca vrei sa tii la distanta indigestiile sau crizele biliare, consuma cat mai putina pulpa de miel, fiindca este bogata in grasimi saturate si maximum 2-3 oua pe zi, de preferat doar albusul.
Moderatia este cuvantul cheie si cand vine vorba de dulciuri sau de alcool.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ai grija in ce combinatii consumi carnea de miel!
Intrucat este destul de greu de digerat, carnea de miel se recomanda a fi consumata impreuna cu legume sub forma de salate, pentru a favoriza digestia.
In combinatii cu alte surse de proteine sau de carbohidrati, carnea de miel este greu de digerat si poate duce la aparitia senzatiei de disconfort la nivel abdominal manifestat prin balonari, dureri abdominale si senzatie de greata.
Specialistii ne atentioneaza ca in caz de suprasolicitare a aparatului digestiv pot aparea diferite afectiuni gastrice sau se pot agrava cele existente. Printre cele mai frecvente se numara gastroenterita, indigestia, colecistita acuta si litiaza biliara.