Cum să faci acasă măști naturale pentru orice tip de păr

Cum să faci acasă măști naturale pentru orice tip de păr
Cum să faci acasă măști naturale pentru orice tip de păr

Măștile naturale pentru păr se pot face, fără probleme, și acasă. Nu contează tipul pe păr pe care îl aveți. Natura oferă soluții pentru orice problemă. Trebuie doar să știți cum să combinați ingredientele, în funcție de necesități.

Vă puteți îngriji părul și în mod natural, cu ajutorul măștilor pregătite în casă. De ce să aruncați bani pe produse cosmetice scumpe, când puteți apela cu încredere la remediile naturiste? Puteți face măști pentru fiecare tip de păr.

Măștile naturale de păr, o soluție ieftină și eficientă

Fiecare femeie se confruntă, la un moment dat, cu probleme ale părului. Fie că vorbim despre mătreață, păr gras sau păr fragil și ucat, toate sunt neplăceri care vă pot afecta podoaba capilară și implicit, încrederea în sine.

Pe piață există, într-adevăr, o gamă largă de produse pentru fiecare tip de păr, dar acestea sunt destul de scumpe și în plus, pot conține anumite substanțe care pot afecta pielea capului.

Ca să evitați eventualele neplăceri, vă puteți îndrepta atenția către remediile naturiste. Acestea sunt mult mai ieftine și fiind 100% naturale, nu au cum să vă facă rău. Așadar, pregătiți-vă în casă propriile măști de păr, în funcție de problemele cu care vă confruntați.

Țineți însă cont de faptul că nu toate ingredientele sunt la fel de bune pentru orice tip de păr. Cu toate acestea, indiferent de natura problemelor pe care le aveți, orice păr are nevoie de hidratare.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Puteți face acest lucru cu ajutorul unor alimente pe care, cu siguranță, le aveți în casă.

Mierea, oul, iaurtul sau bananele vă pot ajuta să obțineți un păr sănătos și strălucitor.

Cum preparați acasă măștile de păr

Una dintre cele mai eficiente măști naturale pentru păr este cea cu ou. Substanțele nutritive din acest aliment va face părul să aibă o strălucire îndelungată și în plus, nu se va mai electriza.

Mai mult, vitaminele A, B și D, prezente în ouă, vor întări firul de păr și îl vor face să crească mult mai repede.

Așadar, veți scăpa de supărătoarea problemă a părului care cade în exces.

Trebuie doar să amestecați un ou cu 200 de ml de lapte, cu sucul de la o lămâie și cu două linguri de ulei de măsline. Aplicați această compoziție pe tot scalpul, cât și pe întreaga lungime a părului și lăsați 20 de minute.

După aceea, spălați foarte bine părul, dar nu cu apă fierbinte.

Această mască trebuie aplicată o dată pe săptămână.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Dacă nu agreați ideea de a folosi ouă în păr, puteți încerca o mască hidratantă cu iaurt. Cu ajutorul acestui aliment, veți scăpa și de excesul de sebum. Este știut că iaurtul are proteine, calciu, antioxidanți și vitamine. Combinați-l cu o linguriță de miere și cu o linguriță de oțet de mere.

Aplicați pe păr și pe scalp și lăsați 15 minute să acționeze.

După aceea, clătiți părul cu apă călduță.

Puteți încerca și o mască pentru păr cu banane. Acestea sunt bogate în biotină, care o să întârzie apariția firelor de păr albe. În plus, potasiul din banane și vitaminele A și E vor întări firul de păr și vor preveni despicarea acestuia.

Luați două banane coapte, pasați-le și amestecați-le cu o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de ulei de cocos și o lingură de miere. Compoziția obținută se aplică pe tot părul și se lasă 15 minute. Clătiți-vă după aceea cu apă călduță.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies